2710 inwoners
5 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Rebecca

Rebecca

Onlangs keek ik op de BBC naar de interessante documentaire The Great British food waste menu. Het is gewoon niet te geloven wat er in de vuilnisbak terecht komt!

Afval noemen ze dat. Bananen met enkel een bruin vlekje op, een volledige ananas met één klein zacht plekje, zakken aardappelen, restjes van groenten en vlees. Er valt met deze zaken gerust nog een gerecht te bereiden zoals

een vruchtensaus, smoothie of milkshake met al het fruit dat niet meer dagvers is;

puree of soep met de groenten van de dag ervoor;

broodpudding, toast of verloren brood met het brood dat je niet meer zo lekker vindt.
We zouden ons veel meer bewust moeten zijn dat het zonde is om voedsel weg te gooien.
Restjes kunnen zeer voedzaam zijn en het kan heel wat voldoening geven als je zelf een gerecht klaarmaakt in plaats van het te kopen.
Je eigen heerlijke confituur, lekkere soep, verse broodjes ... het water komt in de mond... je kan er niet aan weerstaan!
Dus een gouden tip: denk na vooraleer je iets in de vuilnisbak gooit. Kan ik er nog iets mee doen of niet? Zo niet, denk dan aan de dieren. Een kat, hond of kip... die hebben ook graag eens wat afwisseling in het menu!

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-11-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -