2706 inwoners
3 bezoekers online
   
 
december 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

11-novemberviering

11-novemberviering

Nog enkele dagen en het is zover. We geven een overzicht van het gebeuren:

Om 8.15 u. verzamelen leerlingen, de leerkrachten, de vertegenwoordigers van de verenigingen met hun vlag, de oud-strijders en leden van het gemeentebestuur aan de Vrije Basisschool in Oosteeklo-Dorp.

Om 8.45 u. stappen ze, onder begeleiding van de politie, naar de kerk.

Om 9.00 u. is er in de kerk een gebedsdienst voor de slachtoffers van beide oorlogen.

Na de kerkdienst volgt omstreeks 9.30 u. de plechtigheid aan het monument, met het neerleggen van een bloemenkrans en een toespraak door schepen Guido Van De Veire. Aansluitend biedt het gemeentebestuur een receptie aan in Dienstencentrum De Aster.

Om 11.00 u. verzamelen de leden van de Nationale Strijdersbond (NSB) opnieuw aan het monument; de klokken worden geluid en de trompettist speelt de Last Post.

Na de middag start de harmonie van Waarschoot van Café De Pluim een rondgang door het dorpscentrum en brengen ze een bezoek aan de cafés. De dag wordt afgesloten aan het oorlogsmonument met het spelen van de nationale hymne en het Vlaamse volkslied.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-11-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -