2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
september 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Beter voorkomen dan genezen!

Beter voorkomen dan genezen!

2011! Ingezet met ijskoude wintertoestanden. Haardvuurtjes, warme chocolademelk met een scheutje extra, hete soep en wijn... dat zijn de voordelen van dit seizoen.
Nadeel is dat men geen zin heeft om ook maar een voet buitenshuis te zetten, alleen maar als het echt nodig is. Hierdoor krijgt men een heus tekort aan beweging wat dan weer kan leiden tot gezondheidsproblemen en overgewicht. Het metaboolsyndroom is een ware plaag in volle uitbreiding dus preventie verdient prioriteit!
Het combineren van een gezonde voeding en regelmatige fysieke activiteit is een doeltreffende methode om deze aandoening te voorkomen.
Maar ook het combineren van een goede verhouding omega-6 en omega-3 is een aanrader omdat onze huidige voeding veel te rijk is aan omega-6.
Het herstellen van de verhouding tussen deze twee vetzuren door het gebruik van meer voeding met omega-3 zou ervoor kunnen zorgen dat er een sterke verbetering kan optreden bij problemen rond cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes...

Probeer zeker twee maal per week vis te eten waarvan één maal per week vette vis zoals bijvoorbeeld zalm. Gebruik af en toe koolzaadolie om te bakken en te braden en breng je salades op smaak met notenolie. Een heerlijk eitje verrijkt met omega-3 als ontbijt smaakt ook en kan helemaal geen kwaad. Goede voornemens: eet gezond en blijf bewegen ook al is het koud!

Aan iedereen een gelukkig, gezond en actief 2011 toegewenst! Blijf gemotiveerd en denk eraan... je hebt maar één leven dus wees er voorzichtig mee.

 

Rebecca

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-01-17

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -