2706 inwoners
2 bezoekers online
   
 
december 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Andre Van de Voorde, groots in kleine dingen

Andre Van de Voorde, groots in kleine dingen

Zaterdag 8 januari vond in Oosteeklo de nieuwjaarsreceptie plaats. Het Bewonersplatform, de Feestcommissie, de Gezinsbond, het Haantjescomité, KAV, KWB, OKRA en de Vrije Vrouwenbond stonden in voor een perfecte organisatie en ze kregen een stevige ondersteuning van de vzw Parochiale Werken. Schepen Guido Van de Veire had in het openingswoord heel veel woorden van dank en waardering voor iedereen die zich als vrijwilliger inzet in Oosteeklo en daarbuiten.

Het team van deze dorpskrant huldigde traditiegetrouw de verdienstelijke Oosteeklonaren van het afgelopen jaar. Alle genomineerden kregen een karikatuur van de hand van onze huistekenaar Ivan Bernaerdt en een gedicht van onze huisdichters. Kurt Sesselle, Oosteeklonaar 2009, mocht de winnaar van de publieksprijs bekend maken. Andre Van de Voorde werd Oosteeklonaar 2010. Hij haalde het met 30,15 % van de stemmen en volgt onder meer Kurt Sesselle, Martin Heylen, Connie De Boos en Stijn Van de Veire op.

Foto: Kurt Sesselle

Andre Van de Voorde was verrast, maar had toch al een goed voorgevoel over deze verkiezingen waarin elke genomineerde een winnaar is. In z'n dankwoord feliciteerde hij z'n collega's met hun nominatie en bedankte hij de aanwezigen voor de steun en attenties. Hij kreeg dan ook een daverend applaus.

In een kort gesprekje na de verkiezing vertelde hij dat hij veel dankbaarheid krijgt voor al het vrijwilligerswerk dat hij verricht. Als gemachtigd opzichter, Rode Kruismedewerker, coördinator van het buurtinformatienetwerk en in tal van andere organisaties. Uit de reactie van de aanwezigen blijkt hij ook nog een manusje-van-alles te zijn, die met plezier dieren en planten verzorgt, tuintips geeft of een oogje in het zeil houdt. Kortom, Oosteeklo heeft met Andre opnieuw een waardige opvolger op de lijst van Oosteeklonaren van het jaar.

Op www.oosteeklo.be kan je opnieuw een prachtige fotoreeks bekijken van onze huisfotograaf Kurt Sesselle.

Stimulans

Andre: "Het winnen van deze prijs is een blijk van appreciatie en vooral een motivatie om nog lang te blijven voortdoen. Maar zelfs al had ik niet gewonnen, dan nog zou ik gewoon blijven doen waar ik mee bezig was. Ik ben graag tussen de mensen, ik help graag waar nodig. Maar deze onderscheiding is zeker een hart onder de riem."

Duivel-doet-al

Andre is het bewijs dat je als Oosteeklonaar van het jaar niet per se iemand hoeft te zijn die grootse dingen doet. Hij is groots in kleine dingen, iemand die als stille kracht bij verschillende initiatieven inspringt en op diverse manieren zijn steentje bijdraagt om het gekende karakter van ons dorp te promoten: aanwezigheid, nabijheid, vriendelijkheid, bezorgdheid om oud en jong, een hart voor Oosteeklo kortom.

Als mensen afwezig zijn, probeert André, als coördinator van het Buurtinformatienetwerk (BIN) in de buurt ook een oogje in het zeil te houden. Maar André is naast alert ook heel attent voor zijn buren in de Slijpstraat: hij verzorgt planten en dieren en haalt de brievenbussen leeg als mensen met vakantie zijn. Niet alleen in zijn buurt is Andre een bekend gezicht, maar hij zet zich ook in voor tal van verenigingen. Hij is ook actief in het ACV, OKRA, de parochie, Rode Kruis, en de parochie. Daarnaast staat hij een aantal keer per week als gemachtigd opzichter aan de schoolpoort om de kinderen veilig de straat over te loodsen.

Tevreden terugkijken

Precies twee weken na de huldiging zochten we Andre opnieuw op voor een babbel. We ontmoeten een fiere laureaat die geniet van de welverdiende aandacht.

Andre: "Ik word dagelijks aangesproken, zeker na de publicaties in de dagbladen en de mooie AVS-reportage. Ik kreeg ook felicitaties per post en via e-mail."

Al bij al blijft Andre heel realistisch bij het hele gebeuren.

Andre: "Ik zie deze prijs ook als een bekroning voor mijn jarenlange inzet voor het verenigingsleven."

Andre was reeds van jongs af actief betrokken. Eerst bij KAJ, maar ook 35 jaar als ACV militant en tot op heden nog steeds als bestuurslid in deze vakvereniging. Hij was ook bestuurslid van KWB en bij voetbalclub EV Oosteeklo, in de periode dat het terrein in de Ertveldesteenweg lag.

Naar aanleiding van een aantal inbraken in de wijk Slijpstraat-Eikelstraat werd in 2001 een Buurt Informatienetwerk (BIN) opgericht.

Andre: "Aangezien ik net op rust was, kwamen de buren al snel bij mij terecht toen er een  verantwoordelijke werd gezocht."

Een drietal jaar geleden trokken ze Andre ook aan zijn mouw om gemachtigd opzichter aan de schoolpoort te worden. Twee jaren geleden werd hij ook gelegenheidsmedewerker van het Rode Kruis, waar hij nu reeds vrijwilliger is.

"Ik behoed mij er wel voor om niet te veel hooi om mijn vork te nemen, want als je iets niet goed genoeg kunt doen, dan ben je beter dat je ermee stopt", besluit Andre.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-02-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -