2741 inwoners
5 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

BMX familie

BMX familie

Bij de start van het nieuwe wielerseizoen willen we onze plaatselijke atleten in de kijker plaatsen. We gingen op verkenning in de wereld van de BMX-sport of fietscross. De familie Meiresonne-Henderick uit de Ertveldesteenweg begon het seizoen bij de nieuwe club BMX Gent.

"De voorbereidingen voor deze nieuwe club waren reeds een 6-tal maanden aan de gang, om in 2011 effectief te starten", zegt Nathalie Henderick, secretaris van de club.

Haar man Peter Meiresonne is hulptrainer en hij zal zich over de jongste piloten ontfermen. Peter: "Ik zal hen vooral begeleiden bij de sportoefeningen naast de piste."

De eerste grote afspraak van het seizoen werd het Open Belgisch Kampioenschap Indoor op 22 en 23 januari tijdens de beurs Velofollies in de Expo Hallen te Kortrijk. 

Nathalie: "Aangezien het BMX-seizoen van maart tot oktober loopt en de piloten niet konden trainen op het officiële parcours werd het even afwachten wat dat zou geven. Om toch voorbereid te zijn, hadden Peter en de zonen Quinten en Yenten aan een aantal mountainbiketochten in de buurt deelgenomen."

Peter: "De resultaten in het Belgisch Kampioenschap Indoor BMX waren hoopgevend voor het komend seizoen. Quinten behaalde een mooie 11de plaats, Yenten behaalde een 21ste plaats. Ik werd tijdens mijn eerste officiële wedstrijd dertiende."

Ambitieuze club

Op zaterdag 5 februari werd BMX Gent, in aanwezigheid van de Gentse schepen van sport Christophe Peeters, officieel voorgesteld aan pers en publiek. Deze erkende Gentse sportclub telt maar liefst drieëndertig piloten die allemaal zullen deelnemen aan de officiële BMX-wedstrijden. Zij worden financieel ondersteund door onder meer G-Shock. De trialkampioenen Kenny en Wesley Belaey zijn peter van deze ambitieuze club. Vanaf deze maand besteedt digitale sportzender Exqi Sport wekelijks aandacht aan de BMX-sport. Alle info over BMX Club Gent vind je op www.bmxgent.be.

In de rand

Jos Buysse uit de Eikelstraat is als wielrenner gestart bij de ploeg Keukens Buysse uit Knesselare.

Jehudi Schoonacker uit de Bosstraat verdedigt dit seizoen de kleuren van het Ardillesteam uit Waterland-Oudeman. Omega Pharma-Lotto wielrenner Frederik Willems en zijn vrouw, ex-renner Elke De Vreese, zijn peter en meter van deze wielerploeg.

De wielerploeg DMC van voorzitter-ploegleider Danny Claeyé uit de Ertveldesteenweg start het vijfde wielerseizoen. Zij focussen zich vooral op de regionale wedstrijden.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-03-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -