2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Gratis jodiumtabletten

Gratis jodiumtabletten

Van 14 maart tot 16 april organiseren de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) een informatiecampagne over het nucleaire risico bij een eventueel ongeval. Omdat Oosteeklo op goed 30 km van de kerncentrale van Borssele in Zeeland ligt, ontvingen alle inwoners van de gemeente Assenede een informatiebrief.

De kans op een nucleair ongeval is miniem, maar niet onbestaande. Daarom is het belangrijk dat we goed weten wat we moeten doen in zo'n geval.

Bij een ernstig ongeval op een nucleaire site, zoals in Japan gebeurde, kan je blootgesteld worden aan verhoogde dosissen straling, die kunnen leiden tot allerlei aandoeningen.

Eén van de maatregelen die onmiddellijk genomen kunnen worden, is het innemen van jodiumtabletten. Die tabletten zorgen voor bescherming tegen de mogelijk vrijgekomen nucleaire straling. Alle Oosteeklonaren kunnen nog tot 16 april hun gratis jodiumtabletten ophalen bij de apotheker. Je neemt de SIS-kaarten van alle gezinsleden mee en afhankelijk van het aantal gezinsleden ontvang je één of meerdere doosjes. Wie verantwoordelijk is voor een groep mensen (school, bedrijf...) haalt een formulier van de website www.nucleairrisico.be waarmee hij de nodige tabletten kan afhalen. De nieuwe jodiumtabletten zijn minimum tien jaar houdbaar, als ze correct worden bewaard. 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-04-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -