2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Waar woorden stoppen, gaat muziek vaak verder.

Waar woorden stoppen, gaat muziek vaak verder.

Op dinsdag 17 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats van 'het geheugenkoor'. Dit is een zanggroep voor mensen met beginnende dementie of geheugenklachten, hun partners en mantelzorgers uit de gemeenten Assenede, Zelzate en Terneuzen. Samen met accordeonist Willy De Muynck en onder leiding van Marijke De Neve zingen ze klassiekers van vroeger en nu.

Het geheugenkoor is een initiatief van Dienstencentrum de Piramide Assenede, "aan Z" Assenede/Terneuzen en Dienstencentrum de Kastanje Zelzate. De groep komt elke maand bijeen tussen 15.00 u. en 17.00 u. in Dienstencentrum De Aster, in de Koning Albertstraat te Oosteeklo. De volgende bijeenkomsten zijn op 14 juni, 12 juli, 9 augustus, 13 september. Je betaalt 2,00 euro en daarvoor mag je het zangboekje gebruiken en krijg je koffie of thee aangeboden. Wie niet over eigen vervoer beschikt, kan enkele dagen vooraf contact opnemen met het lokaal dienstencentrum in de buurt en dan zorgen zij voor vervoer.

"Met het geheugenkoor willen we een zanggroep voor mensen met beginnende dementie of geheugenklachten, hun partners en/of mantelzorgers uit Assenede, Terneuzen, Zelzate en omstreken oprichten. Muziek brengt vaak emoties en herinneringen terug. Door samen met partner of mantelzorger te zingen en te ontspannen is er opnieuw verbondenheid. Het genieten staat centraal, zowel voor de mantelzorgers als voor de persoon met dementie zelf. Via deze weg zien we ook een kans om mensen met dementie en hun partners of mantelzorgers in een vroeger stadium te bereiken en eventueel te ondersteunen in hun zoektocht naar informatie en advies. Door samen te zingen willen we ook het sociaal netwerk ondersteunen en behouden. Tevens zien we de kans om dementie ook op een positieve manier in beeld te brengen", zegt Bart Beeckmans van het dienstencentrum.

Kent u mensen die dit fijn zouden vinden? Aarzel niet om hen te vertellen over dit initiatief en eens een kijkje te komen nemen!

Voor meer informatie en aanmeldingen: Dienstencentrum De Piramide Assenede tel: 09 341 72 73; e-mail: dienstencentrum@ocmwassenede.be

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-05-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -