2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Inrichting jeugdlokalen kan starten.

Inrichting jeugdlokalen kan starten.

Vorig jaar in februari startte de bouw van de recreatielokalen achter Serviceflats De Aster in de Koning Albertstraat. Het gebouw is een deel van een sport- en recreatiedomein. Het biedt enerzijds onderdak aan het Jeugd Rode Kruis, KLJ en Scoutsgroep Houtekiet en in het ander deel is er een polyvalente ruimte met ruime sanitaire voorzieningen.

Concessie

Tijdens de gemeenteraad van donderdag 26 mei werd de concessie voor het gebruik van de nieuwe recreatielokalen door Jeugd Rode Kruis, KLJ en Scoutsgroep Houtekiet, meerderheid tegen oppositie, goedgekeurd. Na grondig overleg met het gemeentebestuur en het Autonoom Gemeentebedrijf is er uiteindelijk een concessie gekomen waar iedereen zich kon in vinden. De gemeentelijke jeugdraad gaf positief advies, maar had toch nog een aantal bemerkingen. De jeugdraad hoopt dat die zaken ook nog kunnen aangepast worden. De drie verenigingen beschikken vanaf nu elk over een eigen ruimte die ze vanaf juni (KLJ en Scouts) en juli (Jeugd Rode Kruis) volledig zelf moeten afwerken en inrichten. Doordat het AGB de btw kon recupereren, krijgen de drie verenigingen nog een fikse financiële ondersteuning voor de afwerkingen van hun eigen lokaal. De plaatselijke jeugdverenigingen zijn tevreden dat de concessie er uiteindelijk is en dat ze kunnen starten met de afwerking van hun nieuw lokaal. Ze hopen op goede samenwerking met het gemeentebestuur.

Polyvalente ruimte

Het andere deel van het gebouw krijgt een polyvalente functie waardoor alle Oosteeklose verenigingen deze ruimte kunnen afhuren. Er is zijn naast de polyvalente ruimte ook een sanitair gedeelte met kleedkamers voorzien, zodat er opnieuw voetbalwedstrijden kunnen gespeeld op het nog aan te leggen terrein. 

Omgevingswerken

Voetbalclub VK Matroosje, dat de afgelopen seizoenen noodgedwongen zijn wedstrijden in Assenede speelde, kijkt al uit naar de aanleg van het voetbalterrein dat nog dit jaar zal starten. Het is de bedoeling dat VK Matroosje vanaf het seizoen 2012-2013 opnieuw in Oosteeklo kan voetballen. Het voetbalterrein wordt aangelegd in natuurgras met daaronder drainagebuizen. Het is de bedoeling dat het terrein voldoet aan de vereisten van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Rond de gebouwen wordt een terras aangelegd. Er komt tussen het gebouw en de Stroomstraat een speelweide. Voor de aanleg van de speelweide werd een aanvraag ingediend bij het project 'Natuurlijke speelruimten in het Meetjesland'. Het is de bedoeling dat het speelterrein aangelegd wordt met natuurlijke speelelementen. In de laatste fase wordt er een parking voor dertig voertuigen aangelegd. Het hele complex zal met de wagen enkel vanuit de Stroomstraat bereikbaar zijn. Voor voetgangers en fietsers komt er wel een paadje vanuit de Koning Albertstraat.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-06-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -