2710 inwoners
5 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Studeren

Studeren

Beste studenten,

Het schooljaar loopt weer ten einde en de toetsen en examens staan voor de deur!
Een tip om jullie te helpen... hersengymnastiek!!! Dit geldt niet alleen voor jongeren maar voor alle leeftijden. Iedereen kan het wel eens moeilijk hebben om zaken te onthouden!
Ten eerste is het belangrijk dat er een goede concentratie is. Dit is een eerste voorwaarde om iets te kunnen onthouden. Herhalen is hierbij een goed middel, bijvoorbeeld telefoonnummers, nummerplaten, straatnamen, namen van mensen...
Associaties maken is een ander hulpmiddel, bijvoorbeeld een naam onthouden door middel van zijn betekenis; bijvoorbeeld De Bock doet denken aan een... (vul zelf maar in).
Dan ga je structureren met een denkbeeldig boodschappenlijstje. Bijvoorbeeld als je naar de winkel gaat maak je een lijstje per onderwerp, appelen en peren bij fruit, kaas en hesp bij beleg,...
Onthoud ook dat het niet nodig is om alles te onthouden van al je lessen. Selecteer en concentreer je op belangrijke punten.
Een laatste aandachtspunt is de aanvaarding dat je niet alles kan, dat er beperkingen zijn. Als je van alles vergeet maak je lijstjes op papier.
Als oefening kan je dertien woorden op papier laten zetten en er één minuut naar kijken. Nadien probeer je zoveel mogelijk woorden zelf op te schrijven. Indien je minimum 5 tot 7 woorden juist hebt dan heb je een gemiddelde score behaald. Indien niet dan oefen je maar een beetje verder.

Veel succes met de examens!                                                                                 Rebecca

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-06-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -