2706 inwoners
2 bezoekers online
   
 
december 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Alternatief muziekfestival

Alternatief muziekfestival

Het is zomer en het festivalseizoen is al volop aan de gang. Op het einde van de Bosstraat vindt van 22 tot en met 24 juli de tweede editie van het Occultrance Festival plaats.

Op vrijdag 22 juli om 12.00 u. start dit driedaags festival met muziek op twee verschillende podia. Vanaf 14.00 u. wordt er 'oldschool goa-trance' gespeeld. Dit is vlotte, trance opwekkende dansmuziek met oosterse invloeden. DJ's en live acts tonen een eigen, aparte en niet te evenaren cultuurstroming die inmiddels in Europa een bekende subcultuur is. De bekendste DJ's zijn Green Nuns of the Revolution en Mindfield (beide uit het Verenigd Koninkrijk) en Total Eclipse (Frankrijk).

Er wordt doorlopend muziek gespeeld tot en met zondag 22.00 u.

Flower Power

Op het podium in de tent wordt psychedelische rockmuziek gespeeld. Dit muziekgenre vond zijn oorsprong in de hippiecultuur (Flower Power) van de jaren '60. Denk maar aan Woodstock en Summer of '69... Er treden diverse bands op uit binnen- en buitenland (Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Verenigd Koninkrijk). De topbands zijn Oresund Space Collective (Denemarken), Nukli en Omnia Opera (beide uit het Verenigd Koninkrijk).

De eerste editie van dit sympathieke alternatieve festival trok vorig jaar al 400 à 500 toeschouwers. Dit jaar hopen de organisatoren op een verdubbeling van het aantal bezoekers. Naast de muziek is er ook randanimatie met een Duitse decokunstenaar die doeken in fluo beschildert, een beeldende kunstenaar die houtsculpturen maakt. En er is ook een vlooienmarktje met een twaalftal kraampjes met onder andere (vegetarisch) eten, chai (Indische thee), kledij, oosterse juwelen, psychedelische T-shirts. Tickets voor het hele weekend kosten € 30,00, maar er kan ook een dagticket gekocht worden.

Info: Matthias Van Vynckt uit Kaprijke tel. 0494 74 37 03; e-mail: occultrance@hotmail.com;

www.occultrance.be. 

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-07-17

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -