2706 inwoners
4 bezoekers online
   
 
december 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Filip en Martine drijvende krachten achter Rockabilly Day.

Filip en Martine drijvende krachten achter Rockabilly Day.

"Op zondag 28 augustus vindt in Ertvelde de vijfde editie van de Rockabilly Day plaats.


Rockabilly Day is een jaarlijks festival waarbij oldtimers, muziek en de levensstijl uit de jaren 50 centraal staan.

Filip Zegers en Martine De Vleeschauwer zijn twee steunpilaren van de organisatie.

Reden genoeg om eens binnen te wippen in hun huisje in Oosteeklo-Dorp.

Filip (36), zoon van Etienne Zegers en Rosa De Muynck, was de voorbije twintig jaar in zijn vrije tijd vooral met muziek bezig. Hij speelde in een aantal rockbandjes en vond later de weg naar de Rockabilly muziek.”

“Op mijn vijftiende leerde ik gitaar spelen. Ik groeide op met de muziek van Elvis en ik was geboeid door films uit die tijd”, verklaart Filip de oorsprong van zijn hobby.

Samen met David Van Haute en David Van Belleghem (nu drummer bij De La Vega) speelde hij rockmuziek met Blue Velvet. Later vormde hij met andere Oosteeklos talenten zoals Filip Tack, David Zegers (nu drummer bij The She) en opnieuw David Van Haute de rock-wave band Gull. Met Ronny en Andy De Zutter speelde hij al Rockabilly muziek onder de naam ‘The sons of Vernon’. Met zijn laatste band, ‘The Wildcats’ speelde hij op de eerste editie van de Rockabilly Day.

Filip had de kriebel te pakken en tijdens de tweede editie was hij als medewerker actief op de Rockabilly Day. De daaropvolgende jaren werkte hij samen met zijn partner Martine de publiciteit uit en contacteerde hij de bands. Martine maakte ondertussen een heel mooie webstek van het hele gebeuren, volledig in retrostijl.

De interesse in de fifty’s beperkt zich niet alleen tot die ene dag. Hun hele huis ademt de fifty’s en in hun garage werkten ze naarstig aan het opknappen van twee oldtimers.

Filip haalde 12 jaar geleden een F100 pick up uit 1954 van Amerika naar hier. Na 9 jaar van zijn vrije uurtjes te hebben gespendeerd aan het rijvaardig maken en opsmukken mag deze rode parel gezien worden. Momenteel werken Filip en Martine nog aan een Ford coupé uit 1932. Zij zijn naast organisator ook mekaniekers, carrossiers. De resultaten van hun zwoegen kan je bewonderen op www.oosteeklo.be .

Wie zich voor een dag wil laten onderdompelen in de rockabilly, afspraak op zondag 28 augustus op het enige internationaal Rockabilly festival in België waar je in de Pastorijstraat en op de parking van de GB in Ertvelde oldtimers, customs, hotrods en motoren kan bewonderen en een retromarktje en optredens kan meemaken . De toegang bedraagt 3,00 euro. Wie met een oldtimer (vóór 1965) komt, kan er gratis in. Voor alle info over de Rockabilly Day, een organisatie van James Laureyns, Mario Slock, Filip Zegers en Martine De Vleeschauwer, in samenwerking met vzw Oemtata, kan je terecht op www.rockabillyday.be."

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2005-08-28

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -