2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Twist of fate

Twist of fate

"Bluesrockgroep Twist of fate, van frontman Donald Blancke uit de Bosstraat, luistert op 11 juli de Vlaamse Feestdag in Oosteeklo op. Wij wipten even binnen tijdens een van hun repetities.

Donald, elektronicus van opleiding, speelt muziek vanuit de buik. Hij is autodidact, want hij genoot geen muzikale opleiding. Tien jaar geleden richtte hij samen met zijn broer Arnfried de DNA band (Donald eN Arnfried band) op.

Twist of fate werd drie jaar geleden opgericht, toen vier muzikanten elkaar door een ‘speling van het lot’, vonden. Donald Blancke (gitaar en zang), Dirk Matthys (gitaar), Danny Vergauwe (bas) en Ronny Verduyn (drums) verdienden al hun sporen bij: Red Rooster, Greyhounds, Maxwell Street, Roland, The Smoky Midnight Gang, Joey's Boogie Band, Ronny Verbiest....en andere rockin' blues bands.

Je kan hun muziek best omschrijven als blues rock. Ze zijn tevens de vaste begeleidingsband van Ivan Heylen.


V.l.n.r. Danny Vergauwe, Donald Blancke, Godried Standaert, Dirk Matthys en Ronny Verduyn Foto Bert Wauters

Donald: “Optreden geeft een kick. Het mooiste moment was het optreden in het Nederlandse Tegelen. We stonden samen met Ivan Heylen vorig jaar ook op het podium van het Folkfestival in Dranouter. Het is onze bedoeling om een woordje mee te spreken in de bluesscene. We hopen ooit een full-cd op te nemen.

Wij namen al een demo-cd op in de Uptidestudio van Theo De Witte in Ertvelde. Samen met Dirk schrijf ik de nummers, maar alle groepsleden werken mee bij het afwerken van de nummers.”

De eigen nummers kan je beluisteren op hun verzorgde webstek . Je vindt er tevens een uitgebreide lijst en sfeerbeelden van hun optredens.

Eind juni speelden zij op de Markt in Maldegem een allemaal nummers van Creedence Clearwater Revival (CCR). Ze kregen daarvoor versterking van toetsenman Godfried Standaert (actief bij The Craft) Op 11 juli spelen zij een reeks CCR nummers gekruid met de eigen nummers. Wie hen na 11 juli nog eens aan het werk wil zien, kan in juli nog naar Lembeke, in augustus naar Zelzate en Maldegem. Alle info vind je op www.twistoffate.be . "

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2005-07-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -