2706 inwoners
3 bezoekers online
   
 
december 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Doe de Salsa

Doe de Salsa

"De voorbije maanden leerden elf dorpsgenoten salsa dansen.
Zij schreven zich in voor een lessenreeks die elke donderdag plaats vond in Taverne Joie de vivre.

Gebeten door de sfeer van het Polé Poléfestival tijdens de Gentse Feesten organiseerden Bernard en Francoise vorig jaar een Salsa-avond op kermiszondag. Daar vloeiden nog eens twee danssessies uit voort. De negentig aanwezigen bij die eerste sessies vroegen naar een danscursus. Er schreven zich al onmiddellijk zestig mensen in voor een eerste reeks van tien danslessen. Ondertussen liep ook al de tweede reeks teneinde.

Reden genoeg vonden wij om de Latijns-Amerikaanse sfeer te gaan proeven.

We maken er kennis met lesgever Jésus Cobas. De gerenomeerde dansleraar komt uit een muzikale familie in Santiago de Cuba. Hij werkte samen met professionelen uit de universiteit van Havana. Jésus, die al elf jaar in Europa woont, geeft les in Gent, aan het conservatorium van Rotterdam en in Duitsland.

Luc De Witte (ervaren volksdanser), Evelien Wauters (al jaren bezig met ballet en jazzballet) en haar vriend Bjorn Grammens, Marianne Van Deynze en echtgenoot Patrick Verhasselt zetten hun beste beentje voor tijdens het eerste uur. We zien hen tellen, swingen en vooral zweten in de voor ons koele ruimte.
Typisch voor de salsa zijn de drie stappen en de rust. De mannen leiden de dans (voor sommigen is het lijden). We horen van de mannen dat het vrij lastig is. Het ritmegevoel is zeer belangrijk en je moet goed luisteren naar de muziek.

Ondertussen sijpelen de mensen van de tweede groep de taverne binnen. Giovanni Buysse, Christa Roeygens, Kathleen Verslycken, Griet Colpaert, Luc Van Vooren en echtgenote Vera Ingels zijn het unaniem eens. Je moet de feeling hebben, anders lukt het niet. De verschillende danspassen zoals souffla, setenta … zijn niet zo makkelijk. We worden door de gevorderden getrakteerd op een groepsdans. We zien het onmiddellijk, de feeling zit in de Eikelstraat.

Iedereen die geïnteresseerd is om zich ook aan de salsa te wagen, is vanaf eind september welkom op donderdagavond vanaf 20.00 uur in Taverne Joie de vivre. Afhankelijk van de interesse worden er niveaugroepen gemaakt. Ondertussen kan je op www.oosteeklo.be al een reeks salsafoto’s bekijken. Ook dit jaar vindt er op kermiszondag, 21 augustus, een salsaparty plaats. Olé olé. "

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2005-06-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -