2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Black fuel: Zwaar metaal in de Stroomstraat.

Black fuel: Zwaar metaal in de Stroomstraat.

"
Maarten De Zutter (17) en Bram Van De Moortel (18) zijn de Oosteeklose leden van de vijfkoppige rockband Black Fuel. Wij volgden hun repetitie in de garage bij hen in de Stroomstraat.

Het verhaal van Black Fuel begon zowat een jaar geleden. Samen met Mathieu Brasseur (Eeklo), Tim Matthijs en Tom Heynssens beiden uit Kaprijke vormden de twee Oosteeklose gitaristen een eigen groep. Drummer Tom en gitarist Tim spelen al samen bij The Helix.

Bassist Maarten De Zutter volgde als jonge knaap eerst vijf jaar notenleer aan het Jeugdmuziekatelier (JMA) in Oosteeklo. Ondertussen koos hij voor saxofoon.

Maarten: “Ik maakte nadien vijf jaar lang deel uit van de fanfare van Wippelgem. Toen de interesse voor de fanfare wat overwaaide, begon ik te oefenen op klassieke gitaar, die ik van mijn tante kreeg. Nadien ging ik een vijftal maanden lessen basgitaar volgen.”

Sologitarist Bram Van De Moortel zette, net als buurman Maarten, zijn eerste stappen in de muziekwereld in het Jeugd Muziek Atelier. “Naast notenleer volgde ik al vrij vroeg klassieke gitaar. Na vijf jaar gitaarlessen had ik er even genoeg van. Twee jaar geleden nam ik de draad weer op.”

Het moet vooral leuk blijven.

Samen met een aantal vrienden begonnen ze vorig jaar samen te repeteren.

De muziek van Black Fuel mag je catalogeren bij de harde rock. Ze spelen covers van Metallica, Black Sabbath en Iron Maiden. De groep maakte ook al twee eigen nummers, het derde is in de maak.

Bram en Tim componeren de muziek, daarna zet zanger Mathieu er de zanglijnen op.

De jonge rockers blijven de komende maanden aan hun nummers werken. De buren in de Stroomstraat kunnen ondertussen elke week al genieten van hun virtuoos gitaarspel. “We willen eerst nog wat groeien vooraleer we aan optredens denken”, klinkt het bij Maarten en Bram.

Wij blijven hen in elk geval op de voet volgen. "

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2005-03-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -