2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Radio Aktief start cultureel herfstoffensief.

Radio Aktief start cultureel herfstoffensief.

"Door de moeilijkheden van de jongste maanden bij de groep Contact, was radio Aktief genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere partner.

De keuze viel op Maevafm, dat had te maken met de muziekkeuze alsook met de populariteit uit het verleden. In heel wat programma's zitten Belgische en Nederlandstalige nummers en hits uit de jaren '60 en '70. Niet alleen de muziek, maar ook het heden krijgt een frisse aanpak. Onder de noemer ‘Aktief en Maeva Cultureel' organiseren de radiostations iedere maand een culturele activiteit in of rond de parochiezaal.

Als voorproefje is er op de jaarmarkt (maandag 13 september), in samenwerking met de feestcommissie, een eerste activiteit. Daarnaast komen een aantal voorstellingen, die hun meerwaarde al bewezen in de culturele centra in Vlaanderen, naar Oosteeklo.

Radio Aktief en Maevafm kozen bewust voor kleinschalige en laagdrempelige voorstellingen, gebracht door bekende vakmensen.

Johan Heldenbergh brengt op zondag 10 oktober vanaf 19.30 uur ‘ Massis, de musical' . Hij is bij het grote publiek bekend van zijn hoofdrol in de VTM reeks ‘Ons Geluk'. Johan raakt van jongs af gefascineerd oor ene John Massis, de sterkste man ter wereld. Wanneer hij op zoek gaat naar de mens achter Massis, ontdekt hij veel glamour en glitter, maar evenzeer veel drama en tragiek. In ‘Massis, de musical' zuigt hij Massis als het ware in zich op en dat levert een ontwapenend portret en een vlijmscherp statement op.

Kaarten aan 12,50 euro bij KBC-bank Oosteeklo.

Dinsdag 12 oktober vanaf 13.30 u. organiseert Radio Aktief en Maevafm een seniorennamiddag . Op het programma staan zang en dans, een demonstratie van Gandaham , een tombola en een broodmaaltijd met Gandaham. Inschrijven (7,50 euro) via de bond van gepensioneerden.

Vrijdag 26 november vanaf 20.30 u. komt Martin De Jonghe naar de parochiezaal. ‘ Smoelpap' is een cabareteske lachexpeditie omtrent de breedst mogelijke sociale maatschappelijke actualiteit. Martin De Jonghe verdiende zijn strepen bij Radio 2 in het programma Servicetelefoon, als Vercruuse en in ‘het Boerenparlement'. Momenteel is hij actief bij de West-Vlaamse regionale televisie. Kaarten aan 12,50 euro bij KBC-bank Oosteeklo.

Na nieuwjaar zijn er nog voorstellingen gepland. Er wordt onderhandeld met onder meer Johan Verminnen, Jo Demeyere en Connie Neefs, die een eerbetoon brengt aan haar broer Louis."

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2004-09-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -