2706 inwoners
3 bezoekers online
   
 
december 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Swingen op cd.

Swingen op cd.

"In onze zoektocht naar talent van eigen bodem, kwamen we terecht bij jeugdharmonie Swing In uit Assenede. Op zondag 18 april om 15.00 uur stellen zij in CC De Herbakker in Eeklo hun eerste cd voor. Dieuwertje Van Hoegaarden (Ertveldesteenweg) vormt samen met Bavo, Birgit en Hendrik-Jan De Bock (Oosthoek) het Oosteeklose deel in dit jeugdorkest. Hilde Baetslé is bestuurslid.

Vroeg begonnen.

Birgit (18 j) speelt reeds elf jaar muziek: “Toen ik zeven was, begon ik met notenleer. Het jaar nadien volgde ik mijn eerste pianolessen. Drie jaar geleden kwam daar ook nog klarinet bij.” Hendrik-Jan (14 j)begon net als zijn zus op jonge leeftijd met notenleer. Nu speelt hij tenorsax.
Bavo (13 j) speelt reeds drie jaar trompet, nadat ook hij eerst de verplichte lessen notenleer volgde in de gemeentelijke muziekschool. Dieuwertje (18 j) is nog maar een paar jaar muzikant: “Toen ik nog in de lagere school zat, volgde ik drie jaar notenleer. Ik begon met gitaarlessen, maar deed niet verder. Omdat ik, samen met vriendin Birgit, deelnam aan de activiteiten van de jeugdharmonie, vroeg dirigent Marie-Anne Standaert mij om ook mee te spelen. Ik speel nu reeds twee jaar bariton tuba.

Hilde: “Wijlen Stefan Tack was, ongeveer twintig jaar geleden, een van de oprichters van de jeugdharmonie, die voortsproot uit de fanfare Diederik van Assenede. Onder leiding van Rudy Steyaert en nu Marie-Anne Standaert groeide de jeugdharmonie uit tot een groep van ruim dertig spelende leden tussen tien en vijfentwintig jaar.

Birgit: “Ik kwam bij de harmonie op vraag van Jan Tack die toen voorzitter was. Ik speel op elektrische piano de arrangementen die onze dirigente Marie-Anne zelf voor mij uitschrijft.” Dieuwertje: “Ik speel de ritmes, wat niet altijd even makkelijk is.” Bavo speelt, met uitzondering van klassiek, alle soorten muziek graag.

“Niet alleen het samen musiceren, maar ook de nevenactiviteiten met de jonge enthousiaste groep zijn heel belangrijk om de sfeer erin te houden. Iedere muzikant is een onmisbare schakel in het geheel. Zo blijft iedereen gemotiveerd en dit is een stimulans om zich bij te scholen in de muziekschool”, verduidelijkt Hilde.


v.l.n.r. Dieuwertje Van Hoegaerden, Birgit, Hendrik-Jan en Bavo De Bock. (Foto: Ivan Bernaerdt)

Op cd.

“Na heel wat optredens tijdens onder andere Ar(t)ssenede, Jazzenede, de Garnaalfeesten en het Festival van Vlaanderen werden er plannen gesmeed om een cd op te nemen. Zo kan je nog sterker naar buitenkomen als talentvolle jeugdharmonie en krijg je meer naambekendheid”, verklaart Hilde.

Op de cd staan negen nummers. De muziek is een mengeling van filmmuziek, jazz, latin en gekende thema’s.

“Hoewel de vele uren repeteren en de opnamedagen in de studio niet gemakkelijk waren, valt het eindresultaat goed mee”, vinden de Oosteeklose muzikanten. De opnames gebeurden in de professionele studio Uptide in de Jagersdreef te Ertvelde (Tervenen). Assenedenaar Frederik Cornelis, geluidstechnicus bij Radio 1 en Radio Donna, stond in voor het mixen van de cd. Stefanie Van Malderen, een van de muzikant uit de harmonie, ontwierp het cd hoesje.

Wie er op zondag 18 april om 15.00 u.wil bij zijn in CC De Herbakker kan kaarten bestellen bij Hilde Baetslé (Tel. 0486 246 883) of bij Dieuwertje Van Hoegaerden Ertveldesteenweg 79 (Tel. 09 373 78 43). De cd kost 10 euro. Op woensdag 14 april treedt de jeugdharmonie ook op in het Woon –en Zorgcentrum te Assenede."

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2004-04-18

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -