2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Uesteklue Kirmesse!

Uesteklue Kirmesse!

Van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 augustus is het kermis in ons dorp. Er is opnieuw van alles te beleven voor jong en oud. We geven jullie een greep uit het programma.

Vrijdag

De kermis start traditioneel met een biljartprijskamp in Café De Pluim en een wedstrijd kallestekken aan Taverne Den Eikel. De tweede editie van de Memorial Gerard Heyman, oud-Oost-Vlaams kampioen, start om 19.00 u. op de parking van Taverne Den Eikel. De kalle wordt opnieuw gestekt ten voordele van fietsclub 'de Eikeldri(j)vers', beter gekend onder hun motto 'Nie te rap, en nie te verre!' Iedereen is welkom! Deelnemen kost 2,50 euro en daarbij is een consumptie inbegrepen. Er zijn mooie naturaprijzen per categorie (heren, dames en kinderen). Als de wedstrijd door slecht weer niet kan doorgaan op vrijdag, wordt hij verschoven naar woensdag 24 augustus om 19.00 u.

Nog op vrijdag kan je naar een gratis optreden van The 2-Tones, deze Rockabilly band uit Nederland speelt vanaf 21.00 u. in Café 't Evenwicht. Zij zorgen voor de pré-party van Rockin' at the Drive-in Barn, een tweedaags evenement bij de familie Neyt in de Kerrestraat voor de liefhebbers van auto's, moto's, muzieken levensstijl uit de jaren '50.

Zaterdag

Zaterdag vindt de tweede editie van de braadfeesten plaats in Oosteeklo-Dorp. Vanaf 18.00 u. kan iedereen die vooraf inschrijft, aanschuiven aan het buffet en eten in het verkeersvrij deel van Oosteeklo-Dorp. Nadien zorgen René Troost, Peter Rammeloo en Talitha voor de ambiance op het podium en DJ's doen nadien nog een tijdje door in Joie de vivre en 't Evenwicht.

Zondag

Op zondag 21 augustus trakteert de feestcommissie alle dorpsgenoten tussen 10.00 u. en 12.15 u. met een vliegende receptie op een zestal kruispunten. 's Middags kan je aanschuiven voor mosselen met frieten in Café De Braeme, aansluitend is er shownamiddag met onze lokale zanger Rocky en Marianne. Om 13.30 u. kan je 'Uit met Felicienne' een belevingswandeling met ons bekend varken. Start aan brouwerij Den Tseut. De tocht van 6 km duurt ongeveer 3,5 uur. Er zijn onderweg drie stopplaatsen met hapjes en drankjes. Inschrijven (volw.: € 18,00; kind: € 7,00) via tel. 09 373 43 00 of e-mail: godfriedstockman@skynet.be. Je kan in de parochiezaal smullen van zoete lekkernijen van het Koreanderkoor. Ondertussen wandelt Harmonie Sint-Cecilia uit Bassevelde door de centrumstraten. 's Avonds zorgt een dweilband uit Sas van Gent voor de sfeer in de cafés en je kan schieten met bogen uit de kant aan Café 't Evenwicht.

Maandag

Maandag is traditioneel de dag van de volkssporten. Na de dienst voor de overleden parochianen om 9.00 u. in de kerk kan je biljarten, kaarten, krulbollen en teerlingen in Café De Pluim of schieten naar de staande wip in Oosteeklo-Dorp. 's Avonds kan je biljarten in 't Evenwicht of uit volle borst meezingen met de Vlaamse schlagers in Joie de vivre.

Dinsdag

Op dinsdag is er met de steun van de feestcommissie een koffietafel met gratis bingo voor alle senioren van Oosteeklo. Er zijn vijftien waardebonnen bij plaatselijke handelszaken te winnen. Vanaf 17.00 u. is er dan de avondmarkt, kinderjaarmarkt, hobby-en ambachten en verenigingenmarkt 'Oosteeklo Leeft'. Op de hobby- en ambachtenmarkt (door dienst voor Toerisme) vind je keramiek, boetseerwerken, artisanale kaarsen, oorbellen, decoupage van zelfontworpen prentenreeksen, handgeboetseerde juwelen, tentoonstelling en demonstratie kalligrafie, handgetekende wenskaarten, diverse schilderijen, 3D wenskaarten, figuurtjes in brooddeeg, tentoonstelling van iconen. Tijdens 'Oosteeklo Leeft' (door het Bewonersplatform) promoten de plaatselijke verenigingen en diensten zich en willen ze hun kas spijzen. Vanaf 18.00 u. kan je aan de staande wip vertrekken voor een gratis ritje met de huifkar. Het openluchtgedeelte wordt om 21.30 u. afgesloten met vuurwerk ter hoogte van de staande wip.

Woensdag

Woensdag zijn de kinderen baas, want dan organiseert Landelijke Gilde de kindernamiddag op het jeugdterrein naast de kerk. Jongeren die spelleider willen zijn, kunnen zich aanmelden bij het bestuur. In de parochiezaal bakken de KVLV-vrouwen de hele namiddag lekkere pannenkoeken.

Donderdag

Wie de kermisweek wil vol maken, kan op donderdag naar de grote schieting op de staande wip en 's avonds naar de gaaibolling in Café De Pluim.

Bier, bier, kermisbier... !

Van zaterdag tot en met dinsdag kan je vanaf 14.00 u. kermisbier 'Krulsteirt' (uitspreken als krewstirt') drinken in Huisbrouwerij Den Tseut (Oosteeklo-Dorp 40). Net zoals vorig jaar gaat er per gedronken glas 30 cent naar een goed doel in groot-Assenede.

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-08-12

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -