2706 inwoners
3 bezoekers online
   
 
december 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Back to the fifties en Ode aan 't Meetjesland

Back to the fifties en Ode aan 't Meetjesland

Wie houdt van muziek, cars en bikes, kapsels, kleding, kunst... uit de fifties moet op zaterdag 20 en zondag 21 augustus in de Kerrestraat zijn, want in en rond de loods van de familie Neyt wordt de zesde editie van Rockin' at the Drive-in Barn georganiseerd.

Foto: Tony Everaert

Op vrijdag 19 augustus wordt de aftrap gegeven. De Nederlandse band The 2-Tones speelt vanaf 21.00 u. een gratis concert in Café 't Evenwicht.

Muziek

Zaterdag ligt de nadruk op muziek. Vanaf 16.00 u. vindt er een 'battle of the bands' plaats. Drie rockabillybands spelen elk dertig minuten en de winnaar mag volgend jaar het festival op het hoofdpodium openen. Vanaf 20.00 u. spelen bands uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. The Delta Bompers (VS) uit Las Vegas zijn de topact van de avond. Zij spelen trouwens voor het eerst in Europa.

Cars, bikes, kustom art

Zondag staat vooral in het teken van wagens, motoren, kunst en levensstijl uit de jaren '50. Wie zijn haar wil laten knippen en leggen in fiftiesstijl moet zeker naar de Kerrestraat afzakken. Vanaf 13.00 u. treden livebands op en brengen vier vrouwelijke DJ's iedereen in de sfeer van de fifties.

Een dagticket kost € 10,00, maar de eerste vijf Oosteeklonaren die een e-mail sturen (met vermelding van naam, adres en telefoonnummer) naar Tony Everaert via driveinbarn@hotmail.com krijgen een gratis ticket voor twee personen op de dag naar keuze. Je vindt alle info op www.driveinbarn.be.

 

Ode aan 't Meetjesland

Zondag 24 juli lanceerden The Sloofs een 'Ode aan 't Meetjesland'. Ze zingen in hun rapnummer over ons dorp 'Op Uestklue kirmesse, fret a vow mee tsuet'. Bij het eerste nummer van dit Meetjeslands duo hoort ook een toffe videoclip, waarvan een deel gefilmd werd in en voor de slagerij Bart&Els.

Foto: Joeri Seymortier

Bart Soens en Mike Claeys zijn de twee muzikale duizendpoten met Meetjeslandse roots: "We vinden dat onze eigen streek te weinig bekend is. Zoals echte hiphoppers promoten we onze eigen streek met een rapnummer." Mike begon goed twee maand geleden tussen pot en pint aan de tekst van het nummer dat ondertussen al een echte hit is op You Tube en Facebook. "We hebben ondertussen al een reeks nieuwe nummers klaar en we kunnen al gerust een set van 45 minuten vullen", zegt Bart die voor de muziek zorgt. Ze maakten samen met de familie Cenni een leuke videoclip. Daarin herken je niet alleen Slagerij Bart&Els, maar ook de Lembeekse bossen, Sleidinge dorp, het centrum van Eeklo, de Roste Muis en de Bomloze Put in Watervliet. Bekijk het filmpje via www.youtube.com/watch?v=EDuej-KDsNw.

Gratis optreden

The Sloofs geven een gratis optreden bij de Meetjeslander die kan bewijzen dat hij of zij 'The Sloof van 2011' is!!! Stuur je filmpje naar mikeclaeys@hotmail.com en maak kans op een gratis optreden van The Sloofs. 

Live in Uesteklue!

Bart en Mike zijn ook de drijvende krachten achter de liveband Telefoenk. Die kan je zaterdag 12 november live aan het werk zien in Café 't Evenwicht-De Balans.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-08-12

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -