2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Riet Bleyaert doet Miss België schitteren

Riet Bleyaert doet Miss België schitteren

Op donderdag 18 augustus werden het nationaal kostuum en de avondjurk voorgesteld die Miss België Justine De Jonckheere zal dragen tijdens de Miss Universe verkiezing op 12 september in het Braziliaanse Sao Paulo. Ontwerpster Riet Bleyaert van Boetiek Tapa in Oosteeklo-Dorp kreeg de eer om de twee jurken te ontwerpen. Wij waren er bij in bloemendorp Kanegem.

Nationaal kostuum

Ons land heeft geen typische klederdracht en daarom ontwierp Riet een jurk waarin een aantal Belgische elementen verwerkt zijn: begonia's, kant, diamant. Voor het kleed, in zijde en kant in corail en rood, haalde Riet haar inspiratie in de begonia. Samen met een subtiel gebruik van zwart en geel verwijst dit naar de Belgische driekleur. Het kleed is bezet met dubbele begonia en waterbegonia, handgemaakt door Linda Spittaels uit Gentbrugge. Het gebruik van kant en Swarovskiparels zijn verwijzingen naar Brugge en diamant.

Avondjurk

De avondjurk straalt klasse uit, maar heeft ook iets speels, exotisch en Oosters. Deze jurk, in turkoois en wit gemaakt van zijde, metaal taft en kant, is bezet met 3000 Swarovskisteentjes!

Riet kreeg de opdracht van de organisatie van Miss België om voor Justine De Jonckheere twee creaties te maken die ze tijdens de Miss Universe verkiezing zal dragen.

Riet: "Ik ben heel fier dat ik deze jurken mocht ontwerpen en kreeg al heel wat positieve reacties. Ik heb mijn eigen stijl kunnen gebruiken in het nationaal kostuum. We hebben in beide jurken heel veel symbolische elementen verwerkt. Dit smaakt naar meer."

"We kozen Riet voor haar doorzettingsvermogen en omwille van haar passie voor haar vak", zegt Darline De Vos, voorzitter van het Nationaal Comité Miss België. "We zijn zeer tevreden over het resultaat, want we hadden een goede samenwerking en ook een eigen inbreng. Dit opent mogelijkheden voor de toekomst."

Miss België Justine De Jonckheere: "Ik ben zeer tevreden. Ik vind de jurken zeer mooi en ze zitten ook lekker. Riet heeft tijdens het ontwerpen ook met mijn wensen rekening gehouden."

Pro en contra

Bloemenmaaktster Linda Spittaels en ontwerpster Riet Bleyaert

Riet kreeg ondertussen heel veel persaandacht. Ze kwam op AVS, bij Villa Vanthilt op Eén, in alle dag- en weekbladen en ze zet zo Oosteeklo op de wereldkaart! De commentaren waren overwegend positief, maar aan de negatieve commentaar stoort Riet zich niet: "Er zijn altijd en overal voor- en tegenstanders. Ik heb bij het ontwerpen van de jurken uitgevoerd wat mij gevraagd werd: bloot en een hoge split. De klanten mogen gerust zijn, ik gooi het niet over een andere boeg. Ik heb veel bijgeleerd en laat zeker mijn oren niet hangen. De opdrachten blijven ondertussen binnenkomen."

Justine zal, dankzij 'onze' Riet Bleyaert en haar team, op 12 september in Brazilië in elk geval schitteren op het podium.

Foto's: Rebecca De Muynck

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-09-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -