2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Terugblik op de kermis

Terugblik op de kermis

De kermis ging van start met een wedstrijd kallestekken, een biljartprijskamp en een leuk optreden van de Nederlandse rockabillyband The 2-Tones. De wedstrijd kallestekken werd gewonnen door Etienne Van de Veire (mannen), Linda Heyman (vrouwen) en Dylan Heyman (jongeren). Carlo Dhaeze won de biljartprijskamp in van De Pluimers. Het optreden van The 2-Tones was een voorsmaakje van het fifties event op zaterdag en zondag in de Kerrestraat.

Zaterdag stond in het teken van eten, drinken en ambiance. 's Middags kon je mosselen eten in Café De Braeme, kermisbier of cava en cocktails proeven. Mede door het goede weer waren de braadfeesten in een afgesloten deel van Oosteeklo-Dorp een schot in de roos. Na het lekkere eten werd vrolijk meegezongen en gedanst op de tonen van de Vlaamse liedjes. Het feest ging nog een heel tijdje door met fuiven in de horecazaken.

Op zondag kwamen bijna driehonderd dorpsgenoten naar een van de zes kruispunten voor de vliegende receptie. Een gesmaakt initiatief van de feestcommissie dat jaar na jaar meer volk lokt. Dit is vooral leuk voor de nieuwe inwoners die hun buren beter willen leren kennen. De rest van de dag kon iedereen genieten van muziek van de harmonie uit Bassevelde, een dweilband uit Zeeuws-Vlaanderen, de muziek uit de fifties of gezellig samenzijn op een terrasje of in de parochiezaal met koffie en gebak van het Koreanderkoor.

Maandag na de kerkdienst was het tijd voor kaarten, teerlingen, biljarten, krulbollen en schieten naar de staande wip. 's Avonds was er volop ambiance bij de Vlaamse hits en werd er gebiljart.

Op dinsdag was er de seniorennamiddag met bingo in de parochiezaal en aansluitend de avondmarkt. Dit jaar waren er naast de gewone marktkramers, ook hobby en ambachten, de verenigingen en de kinderen die het beste van zichzelf gaven. De bewoners van De Aster maakten met de huifkar een rondritje en hielden halt bij de markt. Ondanks de dreigende wolken en een verdwaalde bui kwam er opnieuw veel volk naar ons dorp afgezakt voor een fantastisch muzikaal vuurwerk.

Op woensdag stond alles in het teken van de kinderen. Er namen 142 kapoenen deel aan de 32ste editie van de kindernamiddag van Landelijke Gilde en KVLV. Zij konden zich de hele middag uitleven bij vierentwintig spelletjes die door creatievelingen in elkaar geknutseld werden. Ze konden een ponyritje of een rondritje maken in een mooi rijtuig met twee paarden. Alle deelnemers kregen een geschenkje, een pannenkoek en gratis toegang op de kermisattracties. Bij de kinderen tot 9 jaar behaalden Nick Frederiq, Bas Van Haute (Waarschoot) en Runen Welvaert (Bassevelde) de hoogste score. Bij de kinderen tussen 9 en 12 jaar sleepten Sarah Inghels (Assenede), Jasper Aers en Kimberley Van Driessche het meeste aantal punten in de wacht. De kraan van Kristof Heynssens, de spuiten van Koen Rabaeys en co en de kikkerslang van Maxim Buyck en Bavo Martens werden verkozen tot origineelste spelletjes. De parochiezaal liep ondertussen helemaal vol om te smullen van de heerlijke pannenkoeken van de KVLV-dames. Het werd een zeer geslaagde namiddag dankzij veel helpende handen. Hopelijk komt iedereen volgend jaar opnieuw meedoen.

Op donderdag vertrokken de kermisattracties en was er nog schieting naar de staande wip en kon je 's avonds in Café De Pluim de kermis afsluiten met een gaaibolling.

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-09-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -