2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


13

Oosteeklo Vandaag: humor

september 2011

september 2011

De Griekse crisis

Het is een mooie dag in een klein Grieks dorpje. De straten zijn leeg; het zijn slechte tijden, want een ieder heeft schulden, en allen leven op de pof. Dan rijdt een welgestelde Nederlandse toerist het Griekse dorp in en stopt bij een klein hotelletje. Hij vertelt de eigenaar dat hij graag de kamers wil bekijken om er misschien voor een nacht een kamer te huren, en legt als onderpand 100 euro op de balie. De eigenaar geeft hem een paar sleutels. Als de bezoeker de trap op is, pakt de hoteleigenaar het geld, rent naar de slager en betaalt zijn schulden. De slager neemt de 100 euro, loopt de straat uit en betaalt de boer. De boer neemt het geld en betaalt zijn rekening bij de koelopslag. De man daar neemt het geld en rent naar de kroeg om zijn drankrekening te betalen. De kroegbaas schuift het bedrag door naar een aan de bar zittende prostituee, waarbij de hij nog schulden had. De prostituee rent naar het hotel om daar haar uitstaande rekening van 100 euro te betalen. De hotelbaas legt het geld weer op de balie. Op dat moment komt de toerist de trap weer af, pakt het geld van de balie en geeft aan dat de kamers hem niet aan staan en hij verlaat het dorp. Niemand heeft iets geproduceerd. Niemand heeft iets verdiend. Iedereen is zijn schulden kwijt en ziet de toekomst met optimisme tegemoet. Zo, nu weten jullie hoe het zit. Zo eenvoudig werkt het reddingspakket.

 

 

Wij melden u met diepe droefheid, maar in alle gelatenheid

het heengaan van

de heer SIGARET

echtgenoot van Madam PIJP

Geboren eeuwen geleden

van ons heengegaan op 1 juli 2011

Dit melden u met heel veel verdriet:

De heer en mevrouw Asbak-Cenderier

De heer en mevrouw Sigaar-Cigarillo

zijn kinderen

Teer en Nicotine

zijn kleinkinderen

Mevrouw Toebak en haar vriend Blaadjes

zijn zuster

De heer en mevrouw Bastos-Belga

De heren L&M en Kent

zijn neven en nichten

De families Groene Michel, Malboro, Zemir, Darcy, Camel en Stuyvesant

De uitvaart heeft plaats in besloten kring.

Blijf hem altijd gedenken in uw gebeden.

Er wordt een nadienst gehouden in de rokerskamer.

Uitvaartcentrum 'de sigarenkist'

 

 

 

 

 

Ongetwijfeld hebben jullie dit probleem ook al gehad.

Je start een programma op je computer en om één of andere reden draait je pc 'in de knoop'. Je zit met een 'loop' of een 'cyclische redundantie'!

Maar wat betekent dat eigenlijk?

Wel, hier is een simpel voorbeeld om te verklaren wat cyclische redundantie precies inhoudt.
De directeur van een maatschappij roept zijn secretaresse bij zich en zegt haar: "Vanessa, ik ga een weekje naar Rome voor een seminarie en ik wil dat je meegaat. 't Is een buitenkans voor jou om de internationale top van de maatschappij te ontmoeten en onze partners te leren kennen... Gelieve dus de nodige voorbereidingen te treffen."

Vanessa, de secretaresse, belt meteen haar man op en meldt hem: "Filip, schatje, ik moet een weekje met de directeur naar Rome voor een seminarie. Liefste, we gaan elkaar volgende week moeten missen..."

Filip belt meteen naar zijn maîtresse met de boodschap: "Florence, mijn liefste, de toverkol vertrekt een week naar het buitenland! We gaan de hele volgende week lekker samen kunnen doorbrengen... Ik kijk er al naar uit !"

De maîtresse, Florence, belt meteen naar de student waaraan ze bijlessen wiskunde geeft: "Manu, 'k heb veel te veel werk volgende week, we gaan je bijlessen een week moeten overslaan. Je hebt een weekje vrij!"
Manu belt daarop naar zijn grootvader:"Opa, mijn bijlessen van volgende week zijn uitgesteld. Mijn prof, Florence, heeft veel te veel werk. We kunnen eindelijk samen gaan vissen!"
De grootvader, die eigenlijk de directeur is in dit verhaal, roept zijn secretaresse Vanessa in zijn bureau en meldt haar:"Vanessa, je mag de voorbereidingen voor dat seminarie afgelasten. Ik heb de kans om met mijn kleinzoon te gaan vissen, en ik zie hem al zo weinig! We zullen wel voor het volgende seminarie inschrijven. Je mag alle reserveringen voor hotel, vliegtuig... annuleren."
Vanessa belt dus naar haar man:"Filip, die halve gare directeur heeft weer een wispelturige bui, hij heeft net de Romereis geannuleerd. Ik zal dus toch gezellig thuis zijn!"
Dus belt Filip naar zijn maîtresse, Florence:"Lieveling, het spijt me, we zullen de volgende week dan toch niet samen kunnen doorbrengen. Die Romereis van mijn tang van een wederhelft is geannuleerd!"
Waarna Florence weer naar haar leerling belt: "Manu, luister eens, ik heb mijn agenda kunnen herschikken. Zo kunnen de bijlessen volgende week toch doorgaan als gebruikelijk."
Manu belt dat door aan zijn opa: "Opa, die feeks van een professor komt me net te melden dat de bijlessen toch zullen doorgaan! Het spijt me, maar onze plannen om te vissen kunnen niet doorgaan."
Waarop opa directeur zijn Vanessa binnenroept: "Mijn kleinzoon Manu meldt me net dat hij de volgende week niet vrij is; hij heeft dan toch bijles. Je kan de voorbereiding van de reis dus hernemen: we kunnen naar Rome!"
Dat is nu cyclische redundantie of een 'software loop'!!!

 

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-09-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -