2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

20 jaar Koreanderkoor

20 jaar Koreanderkoor

In het eerste weekend van september was het precies twintig jaar geleden dat Jeugdkoor Koreander met een bang hartje voor het eerst in onze parochiekerk stond te zingen.

Greta en Antoinette Criel en Lutgarde De Wever stonden in de zomer van 1991 aan de wieg van Jeugdkoor Koreander, wat staat voor 'koor re (muzieknoot) en anders.

Greta: "Wat voor mij begon als een droom, werd stilaan werkelijkheid. Ons zangkoortje groeide uit tot een echt jeugdkoor met een mooie reputatie. We bouwden al snel een uitgebreid repertoire op. Eerst met Sylvie De Puydt aan de toetsen. Nadien volgde Bart Soethaert haar op. Ondertussen is Mieke Van Hoecke reeds jarenlang de vaste toetsenist van het jeugdkoor.

Topmoment

Greta: "Wie had ooit durven denken dat wij het zover zouden brengen?"

Bij het tienjarig bestaan was het koor in volle bloei. Het telde toen bijna zestig leden. Vijf jaar geleden telde het koor nog dertig tot vijfendertig leden. De opname van de cd, vijf jaar geleden, was voor Greta het hoogtepunt in de twintig jaar Koreander.

Nu staat het koor echter op een lager pitje, met nog zeventien actieve leden.

Greta: "Het is niet gemakkelijk om vandaag de dag nog kinderen warm te maken om in een koor te zingen. In een koor zingen is niet 'cool', je wordt daar op school vaak om uitgelachen en daardoor komt er geen nieuw bloed meer bij. Het zijn nog enkel de 'anciens' en twee jonge meisjes die het aandurfden erbij te komen, die overblijven en een hechte toffe groep vormen. Het is niet altijd eenvoudig om er te zijn, momenteel met jonge dames en kersverse mama's. Maar we beseffen heel goed dat we als groep meer kunnen dan alleen. We leerden elkaar in alle vrijheid appreciëren zoals we zijn, ieder met zijn sterktes en zwaktes. Wat de toekomst brengt is ook voor het bestuur en de koorleden nog een groot vraagteken.

Showavond

Zaterdag 22 oktober om 19.30 u. viert Jeugdkoor Koreander haar twintig jarig bestaan met een showavond in Gemeenschapscentrum De Bijenkorf te Assenede. De leden zingen, met begeleiding van twee gastmuzikanten, verschillende muziekgenres van akoestisch over film, hedendaags, klassiek, kleinkunst tot musical. De choreografie werd op punt gesteld door  Nathalie van Quekelberghe. Kaarten aan 10,00 euro (inclusief een drankje na de show) bestel je via e-mail: petra.criel1@telenet.be of telefonisch via 0486 79 65 67 (na 18.00 u.). Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-10-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -