2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Dino Bernaerdt wint wielerwedstrijd rond Ierland.

Dino Bernaerdt wint wielerwedstrijd rond Ierland.

 

Zaterdag 17 september finishten in Navan, 50 km ten noorden van de Ierse hoofdstad Dublin, de laatste deelnemers van de derde Race Around Ireland. Dit is een non-stoprace wielerwedstrijd van 2 173 km rond Ierland die op zondag 11 september van start ging. Sportief een niet te onderschatten onderneming. Eens de wedstrijd was gestart tikte de klok tot de volledige tour was afgelegd. Team ‘The Flandriens’ met Dino Bernaerdt (uit de Rijkestraat), Fabrice Pattyn (Sint-Laureins), Mark Kiely (IRL) en Paul McGorry (IRL) zetten met 89 u. 54 min. en een gemiddeld van 24,160 km/u de beste tijd neer in de categorie aflossing met vier personen.

                                                                       

vlnr: Dino, Fabrice, Paul McGorry, Mark Kiely

De tocht was er één tegen de natuurelementen, want uitlopers van de orkaan ‘Katia’ zorgden in de eerste 500 kilometer voor extreem veel tegenwind en regen. Verder was er onderweg veel klimwerk en waren de wegen vaak in slechte staat. Ook andere factoren maakten de race hard: gebrek aan slaap (5 uur op 5 dagen/4 nachten), gebrek aan comfort en hygiëne. Toch was de sfeer in de ploeg opperbest. Een 7-koppige Ierse crew met twee wagens en een camper zorgde onderweg 24u./24u. voor de de navigatie en de ondersteuning, het fietsonderhoud en het eten. Om de vier uur stond een maaltijd klaar. In een afgesproken beurtrol werd er door een renner gekoerst, was er een stand-by in de auto om zijn ploegmaat af te lossen en werd er gerust in de rijdende camper.

De te volgen weg werd door een navigator in de volgwagen, aan de hand van een roadbook, en door middel van oortjes aan de fietser doorgeven. Elke teamauto was ook voorzien van een ‘Blackbox’ waardoor de organisatoren en ook de supporters thuis via GPS en internet de posities van de deelnemers in detail konden volgen.

De Race Around Ireland wordt ook solo gereden als UCI wereldbekerwedstrijd ultracycling. De Vlamingen Tim Veremans, vierde plaats in 2010 en Dick Crispyn tweede plaats dit jaar, zijn in deze discipline wereldtop. Crispyn zag na 139 u. 29 min. wedstrijd de eindstreep en werd vooraf gegaan door Valerio Zamboni uit Monaco. Van de elf dappere solorijders haalden slechts twee de eindstreep. Voor de liefhebbers, meer info: www.racearoundireland.com.

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-10-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -