2710 inwoners
6 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Vermijd winterkilootjes

Vermijd winterkilootjes

Vele mensen zitten nu al te bibberen en vol negatieve gevoelens omdat ze moeten opstaan zonder daglicht en het weer steeds maar kouder wordt. Dit geeft bij sommigen een slechte invloed op het humeur door ten eerste een tekort aan zonlicht en ten tweede bij velen door een vermindering van weerstand door de verandering van seizoenen. Mensen met een zwak immuunsysteem kunnen niet goed tegen koude, vochtigheid, hebben last van spierklachten en zijn ook vaak allergisch.
Tal van vitaminen kunnen hierbij helpen, maar eerst en vooral is het belangrijk om voor drie gezonde maaltijden per dag te zorgen.
Mensen met suikerziekte moeten opletten met tussendoortjes en eten beter hun stuk fruit vlak na de maaltijden.
Zorg ervoor dat je na je maaltijd genoeg verzadigd bent zodat je niet te gauw grijpt naar de verborgen vetten zoals cake, koekjes, chocolade...
De wintermaanden zorgen ervoor dat mensen meer drang hebben naar foutieve voeding. Tijdens deze periode komen de kilo's er dan ook vlugger bij. Denk er aan om gezond en matig te blijven eten en ook al is het koud en blijf bewegen. Een sportieve inspanning tijdens de winter kan ook heel veel deugd doen en je blijft fit en gezond!
Denk preventief en denk nu al aan die extra kilo's die er bij velen tijdens de feestmaanden zullen bijkomen. Weet één ding: je kan je gewicht behouden door anders te koken.
Enkele tips:
- minder boter gebruiken, maar een klein beetje olie
- minder room in de saus, maar yoghurt
- zorgen voor voldoende vezels, bijvoorbeeld bruine pasta, rijst of brood
- een half bord groenten eten in plaats van te veel vlees
- af en toe eens vegetarisch eten
- twee keer per week vis eten

Houd je gezond tijdens de winter!!!

Rebecca

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-11-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -