2706 inwoners
2 bezoekers online
   
 
december 2018


14

Oosteeklo Vandaag: Kunst & Cultuur

Toneelvoorstelling 'Het Mirakel van Oosteeklo'

Toneelvoorstelling 'Het Mirakel van Oosteeklo'

T'es toch wondre!

Op 25, 26 en 27 november én op 2, 3 en 4 december wordt er weer toneel 'gespeeld' in de parochiezaal van Oosteeklo. Toneelgroep 'MenSa' brengt er, in samenwerking met KAV en KWB, het stuk 'Het Mirakel van Oosteeklo' (naar 'De Mirakelmakers', een volkse klucht van Roger Pieters) in een regie van Kathleen Bosschem. De voorbereidingen van dit stuk liepen niet over rozen, vooral omdat een aantal oud-spelers forfait dienden te geven voor dit stuk. Gelukkig slaagde de groep er net op tijd in om haar spelersploeg te versterken met enkele nieuwe gezichten. Conny Bruggeman,  Delphine Bouchier, Jenka Van de Voorde en Richard Everaerts maken voor de eerste keer hun opwachting. Johan De Wulf is de nieuwe toneelmeester.

Het verhaal

Het gaat niet goed met de kleine dorpen in Vlaanderen. Ook Oosteeklo ontsnapt niet aan de drang van velen om naar de grote stad te trekken. In ons dorp is er geen bakker of geen slager meer, de bus passeert nog amper één keer per dag, alle verenigingen hebben al lang de handdoek in de ring gegooid én er is nog welgeteld één café. Cafébaas Wies houdt, samen met zijn dochter Treesje, café De Hel open. Hij heeft nog drie vaste klanten: de meester, de champetter en de koster. De koster, die niet van plan is om bij de pakken te blijven zitten, bedenkt een plan om Oosteeklo weer op de kaart te zetten en wonderbaarlijk genoeg lukt het nog ook! Van heinde en verre zakt men af om naar het 'Wonder van Oosteeklo' te komen zien ... Oude bekenden, zoals Lynette, keren terug naar hun geboortedorp, zelfs de pers krijgt interesse! De zaken draaien en Oosteeklo vaart er schijnbaar wel bij, maar toch is er ook een keerzijde. De vrome juffrouw Filomene is na het wonder volledig de kluts kwijtgeraakt en met haar gedrag gaat het van kwaad naar erger. De meester, die een oogje op juffrouw Filomene heeft, ziet het allemaal met lede ogen aan en Wies, de koster en Lynette zijn daar het hart van in. Hoog tijd dus om weer in te grijpen. Wie anders dan de koster kan een nieuw plan beramen om deze scheve situatie recht te trekken? De vraag is echter ... lukt het hem nog om op tijd het tij te keren?

Tickets en info

Vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 november; vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 december in de parochiezaal te Oosteeklo. Deuren open om 19.30 u., aanvang om 20.00 u. Ongenummerde zitplaatsen aan 8,00 euro (inclusief een consumptie na de voorstelling) zijn te koop bij AXA en KBC te Oosteeklo. Je vindt alle info op toneelgroepsmensa.oosteeklo.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-11-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -