2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


1

Oosteeklo Vandaag: vrienden van de poëzie

Gedichtendag 2012 en de weg er naartoe…

Gedichtendag 2012 en de weg er naartoe…

Sinds 2000 is Gedichtendag ieder jaar hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. Het thema is ‘Stroom’. Op donderdag 26 januari 2012 staat ook in de gemeente Assenede de poëzie een dag lang in de belangstelling. In het kader van Gedichtendag 2012 organiseert “aan Z” in samenwerking met Vormingplus Gent-Eeklo, de bibliotheek van Assenede, Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Toonbeeld en de cultuurdienst van Assenede een aantal poëtische activiteiten.

Gedichtenwedstrijd

Iedereen kan een gedicht rond het thema ‘Stroom’ insturen en maakt zo kans op de prijs van de jury of de publieksprijs. Er zijn twee leeftijdscategorieën namelijk -18-jaar (geboren op 1 januari 1993 of later) en +18 jaar (geboren vóór 1 januari 1993). Elke deelnemer mag slechts één gedicht inzenden; dit kan op papier of per e-mail. Je stuurt je gedicht, met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum vóór 1 december 2011 naar “aan Z” Hoogstraat 57, 9960 Assenede, of e-mail: info@aan-z.eu. Vanaf 1 december kan je via www.aan-z.eu stemmen voor de publieksprijs. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 26 januari 2012 in de Bijenkorf te Assenede.

Kennismaken met poëzie schrijven.

Poëzie is de spiegel van het leven. Tijdens deze basiscursus, met speciale aandacht voor het thema ‘Stroom’, leer je de kracht van poëzie kennen om gevoelens op te wekken bij de lezer. Je scherpt je zintuigen aan en voert ze mee in het spel van de taal. Je leert woorden kiezen om troost of blijheid uit te drukken. Je leert hoe herhalingen en variaties een effect op zinnen hebben. Je weegt en weeft je woorden tot een gedicht. Iedereen die woorden wil laten dansen en taal laten klinken als muziek, die ritme en klank uit de pen wil laten stromen, die beelden op papier wil krijgen is van harte welkom op deze cursus op dinsdag 8, 15 en 22 november van 14.00 u. tot 16.30 u. in de bib van Assenede. Deelnemen kost 30,00 euro en schrijfervaring is niet nodig. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-11-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -