2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Nieuws uit het OCMW

Nieuws uit het OCMW

Dorpsrestaurant breidt uit

Wegens het grote succes breidt het dorpsrestaurant in De Aster uit. Vanaf 9 november kan je ook op woensdag komen eten. Je kan er voortaan dus terecht op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag vanaf 11.30 u. voor een maaltijd met soep, een hoofdgerecht en een nagerecht voor 5,00 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot daags voordien bij Kristl Ingels op het nummer 09 341 72 82 of bij één van de medewerkers tijdens de maaltijd.

Grootse plannen voor in 2012

Het OCMW-bestuur heeft grootse plannen voor het komende jaar. Tijdens de raadszitting van 28 september nam de OCMW-raad een aantal belangrijke princiepsbeslissingen die garant staan voor een doorgedreven uitbreiding van de dienstenchequeonderneming, de karweidienst en het dienstencentrum.

Na een sterke personeelsgroei de voorbije tien jaar gaat het OCMW er nog even mee door. Het OCMW-team, dat momenteel 111 personeelsleden telt, wordt volgend jaar versterkt met twaalf nieuwe poetsvrouwen om de dienstenchequeonderneming verder uit te breiden. Deze dienst biedt poetshulp aan alle gezinnen, jong en oud, in de gemeente Assenede.

Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, komt er bij de karweidienst een extra kracht bij. Die zal voornamelijk instaan voor het onderhoud en de herstellingen van het lokaal opvanginitiatief.

Het wagenpark wordt uitgebreid met een wagen voor lichte vracht, waarbij de voorkeur uitgaat naar een hybride of elektrisch aangedreven voertuig.

Het dienstencentrum ‘De Piramide’ in Assenede opent deze maand een nieuw antennepunt in Boekhoute. In samenwerking met de gemeente zal het dorpshuis op maandag en donderdag uitgebaat worden onder het toeziend oog van de dienstencentrumleiders. Nog in Boekhoute wil het OCMW het startschot geven voor de bouw van elf serviceflats op de plaats waar nu nog de pastorie en de voormalige bibliotheek staat. Voor het uitvoeren van al deze plannen is er geen extra gemeentelijke inbreng nodig.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-11-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -