2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Boerin vond man!

Boerin vond man!

Tanja Goethals (23) uit de Stroomstraat was de voorbije maanden een van de vijf centrale figuren in het VTM-programma 'Boer zoekt vrouw'. Zij koos uit de 265 brieven uiteindelijk voor Miguël Lanoye (21) uit het West-Vlaamse Proven (Poperinge).

Het is zondagmorgen als we Tanja en Miguël interviewen. Ze waren ijverig bezig aan de voorbereiding voor opkuiswerken in de stallen. Tanja runt samen met haar mama Greta een groot modern gemengd landbouwbedrijf met akkerbouw, kippen, melk- en jongvee, en varkens.

Foto: Kurt Sesselle

Tanja: "Ik ben op het bedrijf verantwoordelijk voor de zeugen, de biggen en de kalveren. Arsène verzorgt het melken en het landwerk. Mama Greta ontfermt zich over de kippen en de vleesvarkens en ze neemt de algemene organisatie voor haar rekening."

Tanja neemt tijdens het fotomoment met veel liefde een drie dagen oud biggetje in haar armen: "Dit is net als een babytje. Je ondersteunt een varkentje aan zijn poep, dan voelt het zich meteen op zijn gemak."

TV-figuur

Tanja kijkt positief terug op het hele tv-avontuur.

Tanja: "Ik schreef mij, net als de andere boeren trouwens, niet zelf in voor het programma. Alles begon als grap."

Begin april werden de eerste opnames gedaan op de boerderij in de Stroomstraat. Tanja, een harde werker en zeer gedreven, ging op zoek naar een jongen met een sterke persoonlijkheid die voor zijn mening uitkomt, van humor houdt, kan luisteren, maar ook vlot van babbelen. Half juni kwamen maar liefst 120 mannen hun brief persoonlijk afgeven op de boerderij. Alle kandidaten werden in twee bussen van het industrieterrein in Eeklo naar de boerderij gebracht. Tanja moest uit die hele lading brieven tien mannen kiezen die eind juni op speeddate mochten komen in Gembloux.

Tanja: "Daar had ik al een boontje voor Miguël, waarmee ik door de omstandigheden langer kon praten dan met de andere boeren. Ik selecteerde uiteindelijk Boris, Bram en Miguël. Die mochten eind juli een paar dagen op de boerderij wonen en meewerken."

"Ik vond het wel leuk dat die drie kerels er waren. Ze maakten zich tussen de opnames door heel nuttig op het grote bedrijf. Dat was mooi meegenomen", vult mama Greta aan.

Tanja volgde haar gevoel en koos voor Miguël, met wie ze eind augustus voor een paar dagen naar Kreta trok.

Tanja: "De programmamakers kozen de bestemming op basis van mijn antwoorden in een enquête, die ik bij de start invulde. De reis was te kort, we hadden graag nog een paar dagen langer gebleven, want het was echt genieten. Er waren in de voorbije weken ook wel momenten dat er geen camera's in de buurt waren hoor. In laatste instantie schakel je zelf het microfoontje uit (lacht). Voor de camera ben ik steeds mezelf gebleven, maar ik dacht wel goed na voor ik iets zei, want je weet vooraf niet hoe de makers je in beeld brengen en hoe ze uitspraken uitvergroten."

Tanja, haar familie en het bedrijf werden positief en correct in beeld gebracht. De reportage in het weekendmagazine van Het Nieuwsblad van 15 oktober vond ze heel geslaagd. Begin oktober werd in Gembloux de slotaflevering opgenomen. Daar kwamen alle deelnemers met de partner met wie ze op reis gingen samen.

Tanja: "Ondanks alle veronderstellingen en publicaties in dag- en weekbladen zijn Miguël en ik nog steeds een koppel."

Oosteeklose

"Ik ben een varken en geen ezel", zegt Tanja met enige fierheid. 

Ze komt voor de dagelijkse boodschappen naar ons dorp. De Oosteeklonaren kunnen haar wel eens tegen het lijf lopen bij de bakker, slager of apotheker. Ze is vaste klant bij kapsalon Di Moda in de Rijkestraat. Ook in Proven, de woonplaats van Miguël, kennen ze ondertussen het bier van Huisbrouwerij Den Tseut en vanaf nu ook Oosteeklo Vandaag. Nu de televisieuitzendingen voorbij zijn, gaat het gewone leven zijn gang. Aangezien Miguël en Tanja meer dan honderd kilometer uit elkaar wonen, zien ze elkaar voorlopig enkel in het weekend. Het verliefde stel, net terug van een tweedaagse uitstap naar de kerstmarkt in Keulen met het weekblad Story, is voor het grote publiek binnenkort ook nog te zien in de VTM-kerstparade.

"We geven onszelf de tijd om onze relatie uit te bouwen. We willen niet op de zaken vooruit lopen. We zien wel wat de toekomst brengt", besluiten Miguël en Tanja.

We wensen Tanja en Miguël in elk geval heel veel liefde en geluk samen. 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2011-12-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -