2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Kermisbier voor het goede doel

Kermisbier voor het goede doel

Vrijdag 2 december overhandigden Stefaan De Decker en Ria Danneels van Huisbrouwerij Den Tseut een cheque van 310 euro aan de huis- en rusthuisbezoekers van Oosteeklo. Dit is de opbrengst van de verkoop van het kermisbier 'Den Krulsteirt' van 2011. Het bier werd tijdens de kermis in augustus verkocht in Huisbrouwerij Den Tseut en in Café 't Evenwicht.

Stefaan en Ria: "Wij brouwden vorig jaar de eerste maal het kermisbier. We willen de opbrengst ieder jaar aan een goed doel in Oosteeklo schenken. Vorig jaar kozen we voor de Welzijnsschakel Groot-Assenede, nu gaat de cheque naar de huis- en rusthuisbezoekers."

Foto: Wim Dhaese

v.l.n.r. Stijn Van de Veire (Café 't Evenwicht), Ria Danneels en Stefaan De Decker (Huisbrouwerij Den Tseut), Brigitte Paelman, Marleen De Smet, Els Van Campenhout en Medard Rondas (werkgroep huis- en rusthuisbezoekers) 

Voorzitter Marleen De Smet en alle medewerkers van de huis- en rusthuisbezoekers zijn heel tevreden met deze cheque: "Onze groep bestaat uit negen vrijwilligers. Twee van hen bezoeken twee keer per jaar ongeveer dertig Oosteeklonaren die in een rusthuis verblijven. Onze vrijwilligers gaan in mei-juni en in december op bezoek en brengen een geschenkje voor hen mee."

De andere zeven medewerkers van deze parochiale werkgroep bezoeken maandelijks zo'n vijftigtal 80-plussers en langdurig zieken in Oosteeklo.

Marleen: "Rond Pasen en Kerstmis ontvangen zij ook allemaal een geschenkje en we organiseren tweejaarlijks een bijeenkomst met ziekenzalving en wafelbak. Om dit allemaal te financieren organiseren we de zaterdag voor de jaarmarkt zelf ook een wafelbak voor iedereen. We zijn dan ook ontzettend blij dat Huisbrouwerij Den Tseut onze deze cheque schenkt, want zo kunnen we onze mensen verder blijven bezoeken en verrassen met een kleine attentie."

Goed nieuws voor de liefhebbers van het kermisbier, want volgend jaar wordt de omzet nog verdubbeld en komt het bier zelfs op vat. 

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-01-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -