2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


1

Oosteeklo Vandaag: vrienden van de po√ęzie

Gedichtendag

Gedichtendag

 

Op donderdag 26 januari om 20.00 u. organiseren 'aan Z', de bibliotheek en de cultuurdienst, naar aanleiding van gedichtendag, een poëzieavond in gemeenschapscentrum de Bijenkorf. Tijdens deze kunstzinnige avond wordt de top tien van de beste gedichten van de wedstrijd, die in november plaats vond, voorgedragen. De professionele jury maakt de winnaars bekend in de twee categorieën (jonger dan 18 jaar en vanaf 18 jaar), en de publieksprijzen worden uitgereikt.

Alle ingezonden gedichten, 127 in totaal, worden uitgegeven in een bundel. Grafisch atelier Toonbeeld uit Terneuzen zorgt voor de mooie vormgeving, illustraties en een gezeefdrukte farde. Elke deelnemer aan de gedichtenwedstrijd ontvangt een exemplaar van de gedichtenbundel. Wie ook een dichtbundel wil, bezorgt vóór 15 januari zijn naam en contactgegevens aan de cultuurdienst, Kasteelstraat 1-3, 9960 Assenede of e-mail: cultuur@assenede.be en met vermelding van het aantal exemplaren en betaalt € 5,00 per bundel op rekening IBAN BE11 0910 0026 3848 - BIC GKCCBEBB met vermelding 'gedichtenbundel 2012'.

Onze medewerkster Vanessa Dessein nam met het volgende gedicht ook deel aan de wedstrijd.

Stroom, je droom...

Licht, geluid, sfeer en gezelligheid,

troom geeft je vandaag die kostbare tijd.
De tijd van warmte, muziek, een veilig gevoel,
die kilometers kabel die lopen voor een groter doel.
Het doel van eenheid, gebonden onder en boven de grond,
als een stroom van water die al voor de mens bestond.
Voel het elke dag, geloof in de kring van stroom,
en geniet van die duurzame wonderbare droom.
Droom van stroom, stroom je droom ... (VD)

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-01-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -