2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Welzijnsaanbod

Welzijnsaanbod

De medewerkers van het Dienstencentrum kijken positief terug op 2011. Er werd veel in de werking geïnvesteerd en het aantal activiteiten werd uitgebreid. In 2012 zullen ze hun aanbod nog concreter maken, onder andere door het organiseren van cursussen. Ze merken aan de opkomst dat het aanbod in het dienstencentrum aansluit bij de noden en behoeften van de Asseneedse 55-plusser. Zowel het cursusaanbod, de informatiemiddagen, de ontspannende activiteiten, het dorpsrestaurant, de dienstverlening in de thuiszorg... mensen vinden steeds meer de weg naar het dienstencentrum. Ze willen hun kwalitatieve werking nog verder uitbouwen en verbeteren om zo een vaste waarde te worden in Assenede en een plaats te zijn waar de 55-plussers heen kunnen met al hun vragen over wonen, zorg en ontspanning...

Dienstencentrum De Aster

In de Koning Albertstraat willen ze de mensen van Oosteeklo laten kennismaken met de werking van het dienstencentrum. Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 11.30 u. en 13.00 u. kan je komen eten in het dorpsrestaurant. Je betaalt ter plaatse € 5,00 voor soep, hoofdgerecht en nagerecht. Vooraf inschrijven bij Marie-Thérèse Bruggeman is verplicht. Het menu voor de hele week hangt vooraf uit. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14.00 u. en 17.00 u. kan je kaarten.

Dienstencentrum De Piramide in Assenede

De voornaamste activiteiten vinden in Assenede plaats. Elke maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 u. is er spelnamiddag. Elke laatste donderdag van de maand is er bingo.

Cursussen

Het dienstencentrum biedt cursussen aan op maat van 55-plussers, op een niet-schoolse manier en aangepast aan hun leertempo. Ze hechten groot belang aan de sociale contacten die ontstaan en bouwen tijd in voor het bevorderen van deze contacten. Info of inschrijvingen kan je steeds in het dienstencentrum of bij www.aan-z.eu.

NA-galm: een gevarieerd aanbod aan sport en beweging wekelijks in de sporthal van Assenede vanaf 9 januari.

Dansgroep: wekelijks op een ontspannen manier in beweging blijven. Naast het 'koppeldansen' zijn er aan het dansen diverse 'solodansen' toegevoegd voor zowel dames als heren op dinsdag.

Creatief hobbyclubje: komt eenmaal per maand samen op een woensdagnamiddag om creatief bezig te zijn.

Kookcursus: voor beginners, mannen of al gevorderden. Voor de kooklessen voor gevorderden op donderdagavond in Assenede zijn er nog plaatsen vrij.

Taallessen: Engels, Frans of Spaans voor beginners en gevorderden.

Bewegen bij ouderen: maandag 9 januari van 14.30 u. tot 15.30 u. beweegmoment voor ouderen. Bewegen in groep, met hoofdzakelijk zitoefeningen zoals baloefeningen, stokoefeningen, geheugenoefeningen in WZC St-Bernardus, Assenedestraat 18 in Bassevelde. Prijs: € 3,00 (drankje inbegrepen). Vooraf inschrijven.

Geheugenkoor: dinsdag 10 januari van 15.00 u. tot 17.00 u. voor mensen met geheugenklachten of beginnende dementie die nog thuis wonen en hun partner of mantelzorger. Samen met accordeonist Willy de Muynck en zangbegeleidster Marijke De Neve klassiekers van vroeger en nu zingen in de Bijenkorf in Assenede. Kostprijs: € 2,00 (incl. gebruik van zangboekje en koffie/thee).

Poëzie: 'op zoek naar jouw stem en uitstraling': op dinsdag 10 januari van 19.30 u. tot 22.00 u. in Gemeenschapscentrum de Bijenkorf, Sportstraat in Assenede. Een actieve workshop, in aanloop van de Gedichtendag, voor iedereen die zin heeft om van zich te laten horen. Verkennen van de stem, zoeken naar een eigen klankkleur, nuances en intonaties leren vergroten. Vooraf inschrijven (€ 10,00).

Spelmiddag: 'spelletjes uit onze tijd' op woensdag 11 januari van 14.00 u. tot 17.00 u. in het dienstencentrum te Assenede.

Nieuwjaarsreceptie + TéDé: donderdag 12 januari van 11.00 u. tot 17.00 u. in het dienstencentrum te Assenede met receptie, feestmaaltijd, TéDé met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Inschrijven is noodzakelijk. Max. 80 personen. Prijs: € 5,00 (receptie + maaltijd), TéDé (gratis).

Computerlessen in februari

PC-toepassingen: In elke computer zit een besturingssysteem, je maakt kennis met dit systeem, leert het installeren en gebruiken. Je leert mappen maken en de 'help'-functie te gebruiken, zodat je later zelf een oplossing kunt zoeken voor een probleem.

Wegwijs op het internet: de grondbeginselen en de mogelijkheden van het internet komen aan bod. Je leert een e-mail maken met of zonder bijlagen, versturen en beantwoorden. Je leert bestanden comprimeren (verkleinen) zodat je ze kunt versturen. Je leert veelgebruikte websites in je favorieten plaatsen, je computer beveiligen tegen virussen. Dit alles wordt gedaan aan de hand van eenvoudige oefeningen.

Van foto tot album: stap voor stap gaan we te werk; van het nemen van een foto, naar het gewenste eindresultaat op scherm of papier. Je leert enkele eenvoudige technieken om afbeeldingen te corrigeren.

Powerpoint: je leert hoe je tekst en beeld kunt verwerken in een mooie presentatie. Dit programma maakt het mogelijk om van elk onderwerp een aantal tekstbladen en afbeeldingen, of een combinatie ervan, op een overzichtelijke manier voor te stellen. Je leert hoe je deze tekstbladen en afbeeldingen op een mooie dynamische en moderne wijze

op het scherm laat verschijnen. Het gebruik van bewegende beelden en klank (muziek) is ook mogelijk. Met deze middelen maak je elk onderwerp aantrekkelijk en eenvoudig.

Vervoer

Heb je geen vervoer? Laat het weten aan het Dienstencentrum De Piramide en een vrijwilliger komt je ophalen en terugbrengen. Je betaalt € 0,30 per km. Contact: Dienstencentrum De Piramide Moestuinstraat, 22, 9960 Assenede: Martine Heene tel. 09 341 72 73 of Bart Beeckmans tel. 09 344 36 10; e-mail: dienstencentrum@ocmwassenede.be 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-01-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -