2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Annette Geirnaert is Oosteeklonaar 2011

Annette Geirnaert is Oosteeklonaar 2011

Zaterdag 7 januari liep de parochiezaal helemaal vol voor de nieuwjaarsreceptie. Het Bewonersplatform, de Feestcommissie, de Gezinsbond, de Haantjesvrienden, KAV, KWB, OKRA, Oxfam Wereldwinkel, Visclub De Goudkarper, de Vrije Vrouwenbond en vzw Parochiale Werken zorgden ervoor dat deze avond vlekkeloos verliep.

                                                                                                           

Foto: Wim Dhaese

Het team van Oosteeklo Vandaag huldigde de verdienstelijke Oosteeklonaren: Riet Bleyaert, Nicolas Buysse, Mieke De Brabandt, Annette Geirnaert, Tanja Goethals, Godfried Stockman, Etienne Cortvriendt en BV (Bekend Varken) Felicienne.

Annette Geirnaert werd met 30,18% van de stemmen verkozen tot Oosteeklonaar 2011 en ze komt zo in de mooie erelijst.

1999    Zuster Martha en Zuster Leonce, de laatste zusters Jozefienen in Oosteeklo.

2000    Danny Rabaeys en Martin Heylen (Oosteeklonaar van de 20ste eeuw)

2001    Willy De Muynck en Monique Stadeus

2005    Tony De Boos

2006    Stijn Van de Veire

2007    Conny De Boos

2008    Martin Heylen

2009    Kurt Sesselle

2010    André Van de Voorde

2011    Annette Geirnaert

 

Aan half werk begin ik niet

We gingen vorige week langs bij winnaar Annette Geirnaert. Annette (57) groeide op in de Hoge Averij in Ertvelde. Ze woonde samen met haar man Eric Bruynbroeck de eerste jaren na hun huwelijk een tijdje in Bassevelde, maar sinds 1985 wonen ze in hun gezellige huisje in de Stroomstraat.

Annette: "De Oosteeklonaren zijn heel sociaal en we legden ook snel contact door mijn Oosteeklose roots (haar moeder groeide op in de Vlasgaardstraat, haar grootouders op Nieuwburg). Ik werd lid van KAV en al snel werd ik ook kernlid. Ik werd verantwoordelijke voor belangstellende werking, zeg maar de bezinning. Daarin besteedde ik veel aandacht aan de mensenrechten en ik legde toen al een link met Amnesty International."

Later werd Annette ook verantwoordelijke voor de reizen en ondervoorzitter.

                                                                                                            

Foto: Wim Dhaese

Winkel houden, koffiezetten en babbelen

Vijfentwintig jaar geleden werd Annette medewerkster van Wereldwinkel De Splinter en ze is nu de contactpersoon binnen de werkgroep Fair Trade gemeente en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).

Annette: "Naast de algemene organisatie houd ik er meest van om de mensen in onze winkel te doen lachen. De mensen komen niet alleen kopen, maar slaan ook graag een praatje en ze genieten van een kop (h)eerlijke koffie."

Ze durft ook wel al eens de hele groep medewerkers bij de neus nemen, zoals die keer met Sinterklaas en de Chileense wijnboer.

Annette: "Onze groep telt momenteel achttien medewerkers die zich dag in dag uit keihard inzetten. De mooiste momenten zijn er als je de vooropgestelde doelen bereikt. We zijn blij omdat meer en meer mensen, verenigingen en diensten fair trade producten kopen en verbruiken, als de bio-ecomarkt (dit jaar op zondag 27 mei) en de geschenkenbeurs (derde weekend van december ) slaagt. Maar er is nog veel werk aan de winkel. Ik hoop in de eerste plaats dat de Oxfam Wereldwinkel nog lang in Oosteeklo blijft. Maar ik hoop vooral dat er ook in de dorpsrestaurants van de OCMW-dienstencentra en in de scholen van de gemeente Assenede nog meer fair trade producten gebruikt worden. Onder het motto 'denk globaal en eet lokaal' ijver ik ook om meer lokale producten te gebruiken."

Annette zet zich al heel haar leven in voor rechtvaardigheid. De visie van Oxfam Wereldwinkel is haar dan ook op het lijf gesneden. Deze democratische beweging komt, door haar strijd voor rechtvaardige wereldhandel, op voor ieders recht op een menswaardig bestaan.

"Alles begint met respect en de gedachte dat iedereen gelijk is", besluit Annette.

We wensen haar en het hele Oxfam Wereldwinkelteam alvast een succesvol 2012. Info: www.wereldwinkel-oosteeklo.be

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-02-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -