2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Halfvasten

Halfvasten

Op zondag 18 maart is het halfvasten en dat betekent dat het van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart carnaval is in Oosteeklo. Binnenin deze dorpskrant vind je de speciale carnavalskrant van de Carnavalvîrkens. Wij blikken al even vooruit op wat toch een van de topdagen voor Oosteeklo is.

Prins Wesly verlengt zijn titel

Foto: Gino De Wispelaere

Vrijdag 10 februari liep Café 't Evenwicht weer goed vol voor de jaarlijkse prinsverkiezing. Het werd een leuke avond en voor sommige een lange nacht op de tonen van menig carnavalslied. De enige kandidaat, Wesly Van Vooren, maakte er opnieuw het beste van... Aangezien hij in 2011 een prachtig uithangbord was voor onze carnavalsgemeente, had hij alles zelf in handen. Op het einde van de avond moest hij een woord trachten te vinden dat te maken had met carnaval en Oosteeklo. Om het niet te moeilijk te maken kon hij na elke opdracht letters verdienen die hem steeds dichter bij het te raden woord en tevens z'n titel brachten. Zijn opdrachten bestonden uit het proeven van de lekkere bieren van onze plaatselijke brouwerij, een Uestekluese volkswijsheidsquiz, het verzamelen van zoveel mogelijk voorwerpen waar een varken opstond en een persoonlijke act. Hij volbracht deze opdrachten met glans en zo kon hij het woord van de avond vinden: 'varkensblaas'.

Steunkaartenverkoop

Zaterdag 3 maart komen de medewerkers van de Carnavalsvîrkens bij iedereen aanbellen om een steunkaart te kopen, daarmee maak je kans om een pakket varkensvlees te winnen.

Kinderen baas

Vrijdag 16 maart geven de kinderen van Vrije Basisschool De Kameleon al het startschot van het halfvastenweekend. Ze houden een optocht in de centrumstraten van ons dorp en ze sluiten de middag af met een kinderfuif. Een ideale opwarming voor de zaterdag.

Zaterdag 17 maart om 14.00 u. organiseert Carnavalsvereniging De Zwevende Zeugen kindercarnaval in de parochiezaal. De kinderprins en -prinses worden gekozen en Urkie Purkie treedt op. De toegang is helemaal gratis.

Uit de oude doos

Vrijdag 16 maart kan je vanaf 20.11 u. in Café 't Evenwicht-De Balans op groot scherm naar foto's kijken van het carnavalgebeuren van 1978 tot en met 1989. Volgend jaar wordt het tweede deel van de ruime fotoverzameling getoond.

Verklede kroegentocht

Zaterdagavond is het aan de volwassenen om zich te verkleden. Vanaf 19.30 u. kan je in Café De Pluim inschrijven voor de verklede kroegentocht. Er wordt 300 euro prijzengeld verdeeld onder de mooist verklede, de mooiste groepen, de grootste sloeze, de actueelste. De prijsuitreiking vindt om 1.00 u. plaats in Café 't Evenwicht. Vanaf 20.00 u. gaan Prins en Keizer Carnaval met hun gevolg onder begeleiding van een Nederlandse dweilband op pad.

Halfvastenstoet

Zondag 18 maart volgt dan de apotheose van het weekend, want dan trekt de Halfvastenstoet opnieuw door de straten van ons dorp. Carnavalsvereniging De Carnavalvîrkens staat al voor de derde keer in voor de samenstelling en de algemene organisatie van de stoet. Met de steun van het gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten, de talrijke verenigingen, vrijwilligers en de vele sponsors hopen zij dat het opnieuw op de koppen lopen wordt. Reeds vanaf 10.00 u. zijn de cafés en ook de parochiezaal open. De reclamestoet vertrekt om 14.00 u. in de Oosthoek. BV (Bekend Varken) Félicienne, gevolgd door dertig carnavalswagens en -groepen, waaronder drie Oosteeklose en ook acht Zeeuws-Vlaamse, sluiten aan vanuit de Stroomstraat. De kleurrijke muzikale optocht trekt door Oosteeklo-Dorp naar de rotonde 'de haan' om via de Rijkestraat en de Koning Albertstraat opnieuw naar Oosteeklo-Dorp te komen om in de Ertveldesteenweg te ontbinden. Na de stoet volgt dan de varkentjesworp op het dorpsplein ter hoogte van de parochiezaal en is er nog carnavalsambiance in de cafés en de parochiezaal.

Verkeer en parkeren

Vanaf 12.00 u. tot middernacht is parkeren op het parcours verboden. Voor de toeschouwers zijn er parkings voorzien in de Stroomstraat en de Oosthoek. Vanaf 13.30 u. tot 19.00 u. wordt het parcours afgesloten voor alle verkeer.

Info en inschrijven voor de reclamestoet: Stijn Van de Veire tel. 0477 19 75 86.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-02-29

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -