2710 inwoners
één bezoeker online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Wegwerpmaatschappij

Wegwerpmaatschappij

Wegwerpmaatschappij

Na de eerste drukke maanden van het jaar hebben we toch wel een beetje behoefte aan rust en gezonde voeding want overdaad schaadt!

In de koelkast staan dikwijls nog producten die niet opgebruikt zijn of waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden is. In onze maatschappij wordt daar niet altijd evenveel aandacht aan geschonken en gooit men dikwijls iets wat nog perfect eetbaar is in de vuilnisbak. Doe dat niet en probeer daar nog iets mee te doen en geef het juiste voorbeeld aan de jongeren, want de jeugd heeft vandaag al op jonge leeftijd te kampen met overgewicht. Ze slaan maaltijden over, gaan broodjes eten in de stad in plaats van boterhammen, eten geen maaltijden meer op school en wanneer ze thuiskomen zouden ze alles opeten wat maar binnen hun bereik is en 's avonds voor de televisie houden ze van laatavondsnacks. Totaal verkeerd!

Het is aan te raden om de tieners in de gaten te houden en ze aan te zetten tot gezond eten en beweging. Preventief te werk gaan is hier de boodschap.

Wie zelf gezond leeft zal het uitstralen naar de rest van het gezin. Zorg voor alternatieven van hun lievelingsvoeding, dat kan nog heel tof zijn en samen koken nog veel aangenamer en leerrijk!

Succes                                                                                   Rebecca

 

Fit op de fiets

Fietsen is gezond, ontspannend en neemt stress weg. Wil jij ook iets aan je conditie doen en fiets je graag in groep? Kom dan op vrijdag 16 maart om 19.30 u. naar de infoavond in Dienstencentrum de Aster, Koning Albertstaat 7. KWB wil via een tien weken trainingsperiode meer mensen aan het fietsen krijgen. Verbondsverantwoordelijke Jonathan Goetvinck legt uit hoe 'puur' recreanten, zonder bijzonder veel inspanningen, tot 50 km leren trappen. Info en inschrijven voor de gratis infoavond bij Freddy Cornelis tel. 09 373 76 86; e-mail: freddy-cornelis@telenet.be. Iedereen is welkom!

Opmerkelijke cijfers

16 % van alle mensen bezit 80 % van alle welvaart! Dat betekent dus dat 84 % van alle mensen op deze wereld slechts 20 % van onze welvaart ontvangt. Dat is heel weinig. Wees je daar bewust van en wees dankbaar voor de welvaart waarin je leeft. Geef onvoorwaardelijk aan diegenen die veel minder hebben. Geef vanuit je hart.

(bron: De Druivelaar)

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-03-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -