2706 inwoners
3 bezoekers online
   
 
december 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Erfgoeddag eert ‘helden’

Erfgoeddag eert ‘helden’

Op zondag 22 april is het opnieuw Erfgoeddag in heel Vlaanderen. Thema dit jaar is 'helden'. Erfgoedcel Meetjesland werkte een uitgebreide programmabrochure uit waarin je alle soorten helden uit het Meetjesland kunt leren kennen: van volkse helden over oorlogshelden tot wielerhelden. Je vindt alle info op www.erfgoedmeetjesland.be.

In onze gemeente werkte het Heemkundig Genootschap 'De Twee Ambachten' een tentoonstelling uit over wielerhelden en ook het speciale themanummer van hun tijdschrift is aan de plaatselijke wielrenners gewijd.

Tijdens de tentoonstelling krijg je foto's te zien van bijna honderd vijftig wielrenners uit onze gemeente. Daarnaast tonen zijn nog een aantal films van vzw Vliet, een compilatie van een tiental wielerwedstrijden in onze gemeente in de jaren '50 en '60. De leden van het Heemkundig Genootschap kunnen tijdens de tentoonstelling het tijdschrift afhalen. Niet-leden betalen 6 euro voor het tijdschrift, en voor 10 euro ben je lid en je krijgt voor die prijs ook in oktober nog een tijdschrift.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk op zaterdag 21 april van 14.00 u. tot 18.00 u. en op zondag 22 april van 10.00 u. tot 18.00 u. in de Piramidezaal van het dienstencentrum in de Hoogstraat te Assenede. 

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-04-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -