2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Digitale week bij “aan Z”

Digitale week bij “aan Z”

Na het succes van vorig jaar organiseert "aan Z" dit jaar weer een digitale week. Van 21 tot en met 27 april 2012 kunt u gratis deelnemen aan digitale activiteiten, of je nu een ervaren surfer bent of nog nooit van een PC hebt gehoord. De bedoeling is om de kloof tussen 55-plussers en de digitale wereld te verkleinen. Hoor je de kleinkinderen communiceren via facebook of twitter en maakt dit jou nieuwsgierig? Heb je vrienden in Amerika? Telefoneren via Skype kost niets en je kunt elkaar ook nog zien. Verschillende verenigingen en organisaties, zowel in Terneuzen als in Assenede, werken mee om je wegwijs te maken in de onderdelen waar je meer wil over weten. De digitale week betekent een week lang digitale verwennerij met voor elk wat wils. Info en inschrijven via: www.aan-z.eu of tel. 09 344 36 10.

 

De eerste keer...

Nog nooit met een computer gewerkt? Dan is dit een leuke kennismaking! In deze workshop proberen we om aan de hand van eenvoudige praktijktoepassingen aan te tonen dat het gebruik van de pc iets is voor jong en oud. Wij zullen je ervan overtuigen dat het gebruik ervan veel eenvoudiger is dan je denkt. Een docent van PCVO Stoepe begeleidt je om een kleine stap in de goede richting te zetten en waardoor een nieuwe wereld voor je opengaat.

Voor wie? Mensen zonder computerervaring

Wanneer? maandag 23 april van 9.00 u. 12.00 u.

Waar? Dorpshuis Boekhoute, Boekhoutedorp 3, 9961 Boekhoute

 

Maak uw eigen fotoboek

Vroeger brachten de mensen hun filmrolletje naar de fotograaf. De foto's werden afgedrukt en in een boek gekleefd. Vandaag is die wereld veranderd. Filmrolletjes werden vervangen door geheugenkaarten en beelden worden digitaal bewaard. Toch blijft het nog perfect mogelijk om een mooie fotoalbum te maken. Hoe beginnen we eraan? Waar vind ik de software? Hoe breng ik de foto's van de harde schijf naar mijn album? Hoe verzend ik de foto's? Wat zal mij dat allemaal kosten? Eén ding is zeker, de mooiste momenten horen thuis in een mooi boek. Wij zullen je daarbij helpen.

Voorkennis? Basiskennis van Windows verkenner

Wanneer? dinsdag 24 april van 9.00 u. tot 12.00 u.

Waar? PCVO Stoepe, Stoepestraat 38, 9960 Assenede

 

Ontdek de verdwenen havens van Boekhoute dankzij de PDA

Dit is een wandeling doorheen Boekhoute waarbij je gebruik maakt van een uniek PDA-systeem. PDA staat voor Personal Digital Assistant (Persoonlijke Digitale Assistent). Een handige handcomputer wijst je de weg wijst door het prachtige Boekhoutse polderlandschap. Daarnaast heeft de PDA heel wat info en leuk film- en fotomateriaal in petto. Tijdens de +/- 7 kilometerlange wandeling passeer je dijken, grenzen en ervaar je het verhaal van de verdwenen havens door de ogen van Peetje Gîrnaert en Garry Garnaal, de nieuwe helden van Boekhoute. Ook ideaal om met de kleinkinderen te doen.

Wanneer? Woensdag 25 april stipt om 13.00 u. Wandeling duurt 2 à 3 uur

Waar? Dorpshuis Boekhoute, Boekhoutedorp 3, 9961 Boekhoute

 

Skype: gratis telefoneren via het internet

De technologische evolutie gaat razend snel. Het internet wordt gebruikt voor vele doeleinden. Wist u dat met mogelijk is om via dit internet te telefoneren? Hoe begin ik eraan? Wat heb ik nodig? Is het waar dat het gratis is? Vele vragen die worden opgelost in deze workshop. Kinderen of kleinkinderen in het buitenland en je wil ze eens horen zonder dat het je een fortuin kost? Het kan! Ook telefoneren in het binnenland is op deze manier mogelijk.

Voorkennis? Basiskennis computergebruik en internet

Wanneer? Donderdag 26 april van 14.00 u. tot 17.00 u.

Waar? PCVO Stoepe, Stoepestraat 38, 9960 Assenede

 

Maak kennis met de zoekmachine Google

'De liefde van de man gaat door de maag'.  Iedereen kent de uitdrukking en iedereen weet dat het juist is. Stel jij je soms de vraag 'Wat eten we vandaag?' of 'Waar zouden we kunnen gaan eten?'.  Als je niet direct een pasklaar antwoord hebt dan kan Google je helpen. Ook als je niet direct weet hoe een gerecht klaar te maken kan Google hierbij raad geven. Een als je dan toch wenst uit te eten dan kunnen we misschien best het openbaar vervoer gebruiken. Uren, stopplaatsen, tickets kopen,... ook hierbij kan Google ons helpen. Iemand van PCVO Stoepe bekijkt het allemaal in deze workshop.

Voorkennis? Basiskennis computergebruik en internet

Wanneer? Vrijdag 27 april van 9.00 u. tot 12.00 u.

Waar?: LDC De Piramide, Hoogstraat 57, 9960 AssenedeVoor al deze activiteiten moet je vooraf inschrijven bij "aan Z" tel. 09 344 36 10 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-04-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -