2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


11

Oosteeklo Vandaag: Es 't eetn aw greed?

Tajine van konijn

Tajine van konijn

Benodigdheden:

8 aardappelen

8 wortelen

1 goed gewassen citroen + sap van ½ citroen

1 konijn in 8 stukken gesneden

4 eetlepels olijfolie

2 gepelde teentjes look

10 g geschilde verse gember (geraspt)

1 koffielepel korianderzaad

50 cl gevogeltebouillon

2 soeplepels gehakte peterselie en koriander

100 g pijnboompitten

 

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes.

Schil de wortel en snijd hem in fijne schijfjes.

Snijd de citroen in fijne schijfjes.

Braad de stukken konijn aan in 2 lepels olijfolie op een zacht vuur.

Schik de wortelen op de bodem van de tajine schotel.

Leg er vervolgens de stukken konijn op tegen elkaar aan, met telkens 1 schijfje citroen tussen. Steek ook de aadappelpartjes tussen de stukken vlees. Kruid met peper en zout en besprenkel met een straaltje olijfolie. Voeg de knoflook de gember en het korianderzaad toe. Overgiet met 30 cl gevogeltebouillon. Zet het deksel op de pan en laat 40 minuten stoven op een zeer zacht vuur. Controleer af en toe of de bereiding niet te droog wordt en voeg indien nodig bouillon toe.

Voeg, wanneer het konijn en de aardappelen gaar zijn, het citroensap, de peterselie en koriander toe. Sluit de pan en laat nog 20 minuten verder stoven op een zeer zacht vuur.

Rooster de pijnboompitten in een hete pan. Voeg ze net voor het opdienen toe aan de tajine. Dit kan ook in een gewone pan maar met meer vocht. Smakelijk!

 

Vragen en voorstellen stuur je naar myriam@oosteeklo.be.

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-04-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -