2710 inwoners
5 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Een maatje minder

Een maatje minder

Het is heel tof om een maatje minder te hebben als je dat wenst. Gewicht verliezen kan je een goed gevoel geven op esthetisch vlak, maar eerst en vooral is het medisch gezien belangrijk om een vermindering te hebben van je vetgehalte.

Ideaal is dat voor verlaging van suiker en cholesterol, vermindering van hartritmestoornissen, verlaging van de bloeddruk...
Echter, je gewicht behouden is voor sommigen moeilijk.
De kilo's zijn eraf en al snel gaan we weer naar de 'verborgen vetten' of eten we suikerrijke producten tussendoor.
Door deze fout te maken en tussendoortjes te eten of alcohol te drinken gaan we geen vetten verbranden door de stijging van de suikerspiegel.
Let dus op met foutief eetgedrag en eet een stuk fruit of bijvoorbeeld een stukje zwarte chocolade onmiddellijk na je maaltijd. Zo vermijd je suikerpieken tussendoor!
Dit is een tip zeker voor mensen met diabetes!!! Mensen met suikerziekte en een veel te hoge BMI kunnen geholpen worden door een tijd een proteïnedieet te volgen om zo te streven naar een gezonde BMI.
Probeer gezond te eten en vraag advies wanneer je denkt dat het verkeerd gaat! Wacht niet tot je kledij niet meer past want voorkomen is beter dan genezen!!!
Tip: meet je eigen BMI: gewicht gedeeld door lengte maal lengte (bijvoorbeeld 55 kilo gedeeld door 1,65 x 1,65).
Als je een getal uitkomt tussen 18,5 en 25 dan is het ok!!! Indien het cijfer hoger is, vraag dan raad. Pas je voeding aan en ga bewegen!

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-05-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -