2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Voetbal voor iedereen

Voetbal voor iedereen

U13 Cup

Tijdens het pinksterweekend, van 25 tot en met 27 mei, vindt in Bassevelde de U13 Cup, de nieuwe naam voor het Internationaal Miniementoernooi, plaats. Danny Rabaeys (secretaris) en Mark Bassier (penningmeester) zijn de Oosteeklose sterkhouders van dit groots opgezet evenement dat reeds aan zijn zeventiende editie toe is. De ploeg van KVV Klauwaerts Bassevelde met Oosteeklonaar Remko Van Heesvelde en versterkt met een aantal jeugdtalenten uit de regio, speelt op zaterdag tegen Celtic Glasgow (10.10 u.), Borussia Dortmund (12.50 u.) en Anderlecht (15.45 u.). Alle verdere info vind je op www.tornooibassevelde.be.

Buurtsportcup Vlaanderen

Op de slotdag van de U13 Cup organiseren Jonas Kerckaert en Laurenz Van Vooren samen met Ben Van den Brandt en Sam Catrysse een buurtsportcup. Zij zijn studenten in de opleiding tot Bachelor lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de Artvelde Hogeschool. In het kader van hun eindwerk werkten zij dit evenement uit. De Buurtsportcup Vlaanderen is een voetbaltoernooi voor kinderen tussen 9 en 12 jaar van de buurtsportwerking in de Vlaamse steden.

Foto: Laurenz Van Vooren

Laurenz: "Deze kinderen hebben door hun thuissituatie niet de kans om lid te worden van een voetbalclub. De buurtsportwerking van hun stad brengt die jongeren samen om aan sport te doen. Er komen op zondag 27 mei ploegen uit Aalst, Gent, Ronse, Roeselare, Kortrijk, Brugge...) voetballen op het bordersoccerterrein, naast het voetbalveld van Bassevelde. Tussen 9.00 u. en 16.30 u. kunnen deze kinderen de sfeer van een groot toernooi meemaken. Naast de wedstrijdjes in twee poules en een finale om 16.30 u. zullen er ook nog verscheidene voetbaldemonstraties zijn zoals pannakooi (één tegen één), sepak takraw (voetballen met een strooien bal over een badmintonnet) en freestylevoetbal. De moeite om te zien."

De studenten zijn de organisatie van de U13 Cup enorm dankbaar dat ze hun evenement op het zelfde moment kunnen laten plaatsvinden. Dankzij de financiële en logistieke ondersteuning van een aantal vrijgevige sponsors, zit het evenement alvast op de rails om een succes te worden. Alle info bij Laurenz en Jonas.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-05-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -