2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Accordeonfestival gaat internationaal

Accordeonfestival gaat internationaal

Op zaterdag 23 juni organiseert 'De Gladdigen Durpel' al voor de vierde keer een Accordeonfestival. Het festival blijft trouw aan zijn roots en zorgt voor een groep uit de regio, maar tegelijk gaat het internationaal.

Foto: familie Van Haute

De organisatoren, Luk en Jeroen Van Haute, wisten namelijk 'Noumène Tobar', een 12-koppige band uit Rijsel (Frankrijk), te strikken. Het is de eerste keer dat ze met een internationale groep uitpakken, al is dat een groot woord, want weinigen hebben al van Noumène Tobar gehoord. Noumène Tobar is de hoofdact van de avond, ze spelen met veel blazers en een accordeonist feestelijke muziek.

De avond wordt om half acht ingezet met Sarah D'hondt en Imaginarium. D'hondt is een West-Vlaamse zangeres die in Gent woont. Ze brengt met haar nieuwe kwartet liederen van zowel Edith Piaf als Marlène Dietrich, muziek dus van sterke, enigmatische vrouwen. 

Daarna speelt het Rony Verbiest Trio, een groep die wortelt in Groot-Assenede en Zelzate, want accordeonist Verbiest is afkomstig uit Zelzate, maar schuimde al de halve wereld af. Zijn contrabassist Mario Vermandel woont in Bassevelde en verdiende zijn strepen bij tal van nationaal en internationaal bekende bands.

Daarnaast zorgen de organisatoren opnieuw voor een gratis volksdansinitiatie. Antoine Ornelis komt vertellen en hij wordt daarbij op accordeon begeleid door Chris Bruggeman. Kaarten kosten 12 euro in voorverkoop, 15 euro aan de kassa. Het accordeonfestival vindt plaats in Hazelarenhoek 14, Bassevelde. Voor meer informatie: www.de-accordeon.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-06-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -