2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Voetbalploeg VK 't Zawezijn trapt af

Voetbalploeg VK 't Zawezijn trapt af

Op vrijdag 22 juni werd de nieuwe Oosteeklose voetbalploeg VK 't Zawezijn officieel voorgesteld. De ploeg ontstond uit een groep scoutsleiders die de Oosteeklose jeugd een kans wil bieden om samen te voetballen. 't Zawezijn, dat ondertussen al achttien spelers telt, bestaat hoofdzakelijke uit Oosteeklonaren tussen de 18 en 23 jaar. Zij zullen aantreden in de tweede reeks van het Liefhebbersverbond Meetjesland (LVVM). Ze spelen hun thuismatchen op zondagvoormiddag om 10.00 u. Voorzitter Nick Hebberecht en ondervoorzitter Robin De Sutter zijn terecht fier dat ze samen met hun bestuur (Bert De Block, Jasper Wauters, Simon Waegenaer en Jef Van de Velde) een nieuwe Oosteeklose ploeg konden opstarten.

De hoofdsponsors Boelens-De Smet, Café 't Evenwicht, Garage Marc Van de Voorde en KBC bank hopen dan ook dat ze op het nieuwe terrein achter de kerk in Oosteeklo naar het voetbal van deze Oosteeklose talenten kunnen kijken.

Foto: Bert Wauters

Wie deze nieuwe ploeg wil steunen en volgen vindt alle info op: www.vktzawezijn.weebly.com

 

Berechtingstocht

'De pittige terters' organiseren, in samenwerking met café 't Evenwicht en het Plattelandscentrum Meetjesland, op zaterdag 14 juli de 3de Berechtingstocht. Dit is een wandeltocht over een afstand van 60 km die gekenmerkt wordt door: uithouding, overleving en ontdekking. De tocht loopt  door het centrum van Oosteeklo, Boekhoute, Biervliet, IJzendijke en Watervliet. Het is de ideale voorbereiding voor de 'Dodentocht' van Bornem of gewoon voor de uitdaging. Inschrijven vanaf 5.30 u. in café 't Evenwicht Oosteeklo-Dorp 26 en om 6.00 u. stipt start de tocht op het dorpsplein. De organisatie is simpel: er is niets voorzien en de deelname is gratis, de enige startvoorwaarde is een belletje bijhebben. Terug in Oosteeklo-Dorp, moet er nog tweemaal rond 'Villa Tuut' gewandeld worden. Na aankomst zijn er voor de overlevers Augustijn, Tseutbier en enkele Meetjeslandse hapjes voorzien in Café 't Evenwicht. Info: bij Remi Van de Veire  tel. 0479 75 68 03; e-mail: Remi.Van.De.Veire@telenet.be. 

Berechting betekent hier dat je aan iemand die stervende is, het sacrament van de zieken toedient. Vroeger gebeurde dit te voet. De priester droeg de hostie en werd vooraf gegaan door de misdienaar of koster. Hij droeg een lantaarn met brandende kaars en een bel. 

 

Paris-Roubaix

Op zondag 10 juni namen vijftien dapperen deel aan Paris-Roubaix voor wielertoeristen over het parcours van de eliterenners. Remi Van de Veire en Thierry Lauret bezorgden ons hun impressies.

Het is zondag 10 juni rond middernacht en vijftien mannen verzamelen in 't Evenwicht: Davy Boelens, Filip Coppens, David Criel, Marijn De Belie, Thierry Lauret, Marc Roegiers, Niels Van de Veire, Remi Van de Veire, Stijn Van de Veire, Koenraad Van de Voorde, Mike Van de Voorde, Nick Van de Voorde, Jurgen Wijngaert, Marnix Van Wijnsberge en Bert Wauters.

Via het veer van Langerbrugge ging het naar Heusden om van daaruit met een bus richting Bohain, de startplaats te rijden.

Een genadige hel

De nacht en het laatste kwartier van de maanstand laten droogte voorspellen: 208 kilometer waarvan 54 km kasseien. We beginnen eraan.

"Zitten we hier in de Vlaamse Ardennen of in Noord-Frankrijk? Het parcours is wel echt golvend", denkt niet alleen Marnix. Na 29 km de eerste kasseistrook Pavé Stablinsky.
We willen het schokken voelen, de kasseien door het lijf laten daveren. Ze liggen droog, maar ze eisen toch al een eerste lekke band. Het wordt niet meteen de laatste.

Veertig kilometer afgelegd en reeds vier pavés onder de wielen gekregen. De lekke banden blijven niet uit. Het gaat vlotjes. Marnix ervaart dat zijn trainingsschema niet dat was.
Zestig kilometer afgelegd en Marnix denkt aan stoppen. Remi pompt hem op.

nog 148 kilometer

Terug de fiets op. Door alle technische defecten wordt de groep gesplitst.
Marnix en Remi rijden alleen verder op schilderstempo. De achterliggende groep is op achtervolgen aangewezen. De snelheid wordt de hoogte ingetrokken. Mike en zijn beste kompanen, Filip, Jürgen en David komen regelmatig als eersten aansluiten.

96 kilometer afgelegd

We staan samen aan de poort van de hel van het noorden: Tranchée d'Arenberg 2400 meter monsterkassei. Nu begint het pas. Elk zoekt zijn weg, op of naast de kasseien. Opnieuw pech.
Marnix en Remi terug voorop, terug achtervolgen. Zo blijft de situatie tot en met pavé Mons en Pevèle. Dan wordt de poort opengezet.

176 km afgelegd, laatste bevoorrading

Een laatste inschatting van elkeen. Kopgroep: Mike, Filip, Marc, Marijn en Jürgen gaan eraan beginnen. Marijn voelt dan al dat het moeilijk wordt. Niels, ziet er nog goed uit.
Davy heeft veel last aan het zitvlak. Thierry heeft reeds een laatste bommetje gegooid
nog voor de finale begint. Koenraad, ziet soms zwart voor de ogen.
Stijn heeft reeds veel energie verloren en heeft zoutlijnen onder de regenboogkleuren.
Marnix komt bij de laatste statie van de kruisweg. Nick krijgt morele steun van Charlotte, mooi zo. David blikt naar Roubaix en gooit alle ballast over boord, een kaksken doet deugd. Ik voel mij nog goed, maar weet dat dertig kilometer nog ver kan zijn. Wij beginnen eraan.

Nog zes kasseistroken
De kopgroep zet koers naar de piste, we zien ze nooit meer terug.
Nick krijgt een adrenalinestoot wanneer Remi hem voorbij steekt op een kasseistrook.
Uitbundige supporters aan Carrefour de l'Arbre. David en Nick verteren de laatste stroken.
Tot slot de rest, wachtend achter iedere kasseistrook. Remi rijdt lek op de laatste honderd meter kassei te Hem. De zon is weg en het begint wat te miezeren.
De piste nadert, twee handen geven een laatste duwtje in de rug.
Supporters juichen, we zien de blauwe band op de piste: we hebben het gehaald!
De groep is verdeeld, de eersten onder de douche, de laatste groep heeft tijd.
Eerst een pintje drinken aan de grote kassei. De hel was genadig, de stenen hebben ons krachten opgezogen. De reünie kan beginnen. Ieder zijn verhaal.
Marc verrast, door Marijn op zijn terrein los te rijden. Nog wat bijpraten voor we de bus opkruipen. Wat wordt het stil op weg naar Heusden.
De overlevers eten nog frieten eten en drinken nog een pint om opnieuw in evenwicht te komen. We zijn vierentwintig uur onderweg, tijd om te rusten.
Iedereen is weg, met een hoofd vol herinneringen en enkele tastbare dingen.
't Was opnieuw wijs en anders: een grote groep, wat het niet gemakkelijker maakt.
Voor Marc en Remi was het waarschijnlijk de laatste keer, voor de anderen volgt, bijna zeker een nieuwe uitdaging over twee jaar.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-07-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -