2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Ter Walle officieel open

Ter Walle officieel open

Het had heel wat voeten in de aarde, het kostte bloed, zweet en tranen, maar het is eindelijk zo ver. Ons dorp beschikt vanaf nu over een heus gemeentelijk jeugd- en sportdomein. Het gemeentebestuur zocht reeds tientallen jaren naar een geschikte plek voor een gemeentelijk sportterrein in Oosteeklo. Het slaagde er uiteindelijk in om de terreinen achter de serviceflats te verwerven en er een mooi jeugd- en sportdomein aan te leggen. Het is dan ook met terechte fierheid dat ze het op vrijdag 10 augustus officieel openden.

Het jeugd- en sportdomein kreeg de naam 'Ter Walle' omdat er in de jaren '50 van vorige eeuw op die plaats een 'wal', omwalling, rond de nabijgelegen pastorij lag. Deze wal was voor de Oosteeklonaren een bron van tijdverdrijf. In de zomer ging men er stekelbaarsjes vangen. In de winter bij vrieskoude kon men er op schaatsen.

Ter Walle omvat een voetbalterrein met ruime kleedkamers, een polyvalente ruimte waar alle verenigingen gebruik kunnen van maken, lokalen voor het Rode Kruis, KLJ en Scoutsgroep Houtekiet en een ruime parking die vanuit de Stroomstraat bereikbaar is. Het speelterrein, dat nu al mooi oogt, wordt vanaf september nog verder aangelegd met natuurlijke elementen, zodat het een nog leukere plek wordt om te ravotten. Kasper Matthys van de gemeentelijke sportdienst staat in voor de verhuur van het gebouw en het voetbalterrein.

Opendeurweekend

Tijdens de kermis, van vrijdag 17 tot en met donderdag 23 augustus, krijgt iedereen de kans om uitgebreid kennis te maken met het domein, want er vinden allerlei activiteiten plaats.

Voetbal

Zaterdag 18 augustus nemen twee ploegen met Oosteeklose old stars van KWB en VK Matroosje het tegen elkaar op. De vroegere Oosteeklose sterren treden om 15.00 u. aan in een galawedstrijd. De aftrap wordt gegeven door wielerlegende Roger De Vlaeminck. Aansluitend vindt er een penaltycup met een Oosteeklose topkeeper plaats. Dus alle sportliefhebbers zijn zeker verwacht.

Goed nieuws voor de voetballiefhebbers, want vanaf zaterdag 8 september speelt VK 't Zawezijn, een nieuwe amateurploeg met voornamelijk Oosteeklose spelers, haar thuiswedstrijden op het nieuwe voetbalterrein. Zij spelen in de tweede afdeling van het Liefhebbersverbond Meetjesland (LVVM). Ook FC De Galliërs, een ploeg met Oosteeklose roots, speelt in deze reeks. Het zag er even naar uit dat er geen gebruik zou gemaakt worden van deze gloednieuwe accommodatie, maar na overleg met het gemeentebestuur kwam men tot een compromis over de huurprijs.

VK Matroosje besliste om dit seizoen haar wedstrijden nog op het terrein van FC De Kilo in Assenede te spelen.

Ravotten

De jeugddienst zorgt er op zaterdag 18 en zondag 19 augustus tussen 14.00 u. en 17.00 u. voor dat de jonge Oosteeklonaren zich kunnen uitleven op het nieuwe speelterrein. Er zijn volksspelen, een springkasteel, een hindernissenbaan en een schminkstand.

Smullen en muziek

Vanaf 18.00 u. kan iedereen, die vooraf inschreef, aanschuiven voor de barbecue. Nadien zorgen Bandit, Anja Yelles en Three Jules voor de sfeer. De toegang voor de optredens is gratis.

Receptie

De feestcommissie organiseert dit jaar geen vliegende receptie. Zondag 19 augustus tussen 10.00 u. en 12.00 u. trakteert de feestcommissie iedereen op een hapje en een drankje in en Ter Walle. Zo heeft iedereen de gelegenheid om een kijkje te nemen in en rond de nieuwe jeugd- en sportinfrastructuur. Accordeonvirtuoos Willy De Muynck en zijn drummer zorgen voor de muziek.

Senioren en vuurwerk

Dinsdag kunnen alle senioren van Oosteeklo in het nieuwe gebouw Ter Walle, genieten van een gezellig samenzijn met koffietafel en bingo. De dag wordt daar ook afgesloten met een feestelijk vuurwerk vanaf 21.30 u.

Kinderen baas

Op woensdagnamiddag tussen 14.00 u. en 17.00 u. kunnen alle kinderen zich naar hartenlust uitleven tijdens de spelnamiddag op het nieuwe jeugd- en sportdomein. De Landelijke Gilde zorgt voor de organisatie en ondertussen bakt KVLV in de parochiezaal overheerlijke pannenkoeken en schenkt ze koffie en frisse drankjes.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-08-15

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -