2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Bras: donker en straf

Bras: donker en straf

Op woensdag 25 juli stelden Stefan De Decker en Ria Danneels van Huisbrouwerij Den Tseut de nieuwe 'Bras' voor aan pers en genodigden. Wij waren erbij en proefden het eerste donkere bier van de Huisbrouwerij uit Oosteeklo-Dorp.

Foto: Bert Wauters

Ria, peter Ronny en Stefan met de nieuwe Bras

De nieuwe versie is totaal anders van kleur en van smaak. Vroeger was 'Den Bras' amberkleurig van 7,5 graden, en nu is het een donker bier van 10 graden. Stefan experimenteerde twee jaar lang vóór alles op punt stond. Donker bier maken vindt hij zeer moeilijk, maar hij is zeer tevreden over het eindresultaat.

Bierproever Tony Dauwens omschrijft het bier als volmoutig met een lichte prikkeling, lichtzoet en met toetsen van gebrande mout. Het is een zeer lekker bier dat misschien eerder in de winter zal gedronken worden.

Ronny De Rocker, de peter van het bier, is van mening dat de nieuwe versie voller van smaak is en makkelijker binnenloopt, eten en drinken tegelijk.

De aanwezige culinaire specialisten vinden dit donkere bier passen bij gegrild varkensvlees of eendenborst met een zoete toets in de saus, maar het past zeker bij stoverij, konijn en zelfs bij een dessert met chocolade.

De Huisbrouwerij draait na de nodige uitbreidingswerken opnieuw op volle toeren, want naast de nieuwe Bras brouwt Stefan ook nog steeds Den Tseut, Den Beir, Den Mulder en Belle Cies. Den Drupneuze wordt niet meer gebrouwen en dit jaar zal er geen kermisbier 'Krulsteirt' zijn. Daarnaast worden er verschillende bieren in opdracht gebrouwen, zoals onder meer De Strandpaal, een originele, frisse triple gehopte blondine van 8,5 graden, dat je de voorbije week tijdens Jazzenede kon proeven. 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-08-15

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -