2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Pittige Terters trotseerden kletsnatte dag

Pittige Terters trotseerden kletsnatte dag

Zaterdag 14 juli vond de derde editie van de Berechtingstocht plaats. Er schreven zich achttien dappere stappers in voor de wandeltocht van 60 km waarbij uithouding, overleving en ontdekking belangrijk zijn. De tocht liep vanuit het centrum van Oosteeklo naar Boekhoute, Biervliet, IJzendijke en Watervliet. Al van bij de start om 6.00 u. 's morgens regende het en de wandelaars kenden slechts enkele droge uren. De zon piepte soms van achter de regenwolken. Bij een matige wind en een goede wandeltemperatuur was dit de ideale voorbereiding voor de 'Dodentocht' van Bornem of gewoon voor de uitdaging. De organisatie was eenvoudig: er was niets voorzien, deelnemen was gratis, de enige startvoorwaarde was een belletje bijhebben, dit refereert naar het oude gebruik waarbij de priester en zijn begeleiders op weg naar een stervende een lantaarn en een belletje droegen. Eddy en Riebe De Ketelaere (Eeklo), Danny 'Tjielle' De Paepe (Watervliet), Luc De Pauw (Assenede) en Eric Ysebaert (Evergem) haalden het einde niet, dus zij werden berecht. 

Els Bultheel, Gregory Cattrysse, Sofie Cauwels, David De Zutter, Luc Dossche, Ann en Hilaire Dumoleyn, Stefaan Praet, Koen Scheir, Remi Van de Veire, Pieter Van de Voorde, Nico Van Driessche en Jeroen Van Haute brachten de ganse tocht tot een goed einde. Jeroen Van Haute kwam als eerste binnen, nadat hij de laatste 20 km gelopen had!

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-08-15

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -