2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

BMX Brothers in goede doen

BMX Brothers in goede doen

Quinten en Yenten Meiresonne genoten de voorbije weken van een beetje rust. Tot vóór de zomerpauze zaten ze niet stil, want ze trainden veel met slechts één doel, knap presteren op verschillende BMX-wedstrijden! Ondertussen is de Belgische BMX competitie half weg. De jongens hebben de afgelopen maanden voor hun wedstrijden al een deel van België doorkruist. Yenten kon bij de Boys 11 al verschillende reeksoverwinningen op zijn naam schrijven. Quinten strijdt bij de Boys 13 moedig verder voor elk plaatsje in het klassement.

In de helft van het seizoen ziet het klassement er veelbelovend uit. Yenten doet het super! Hij staat, na vier wedstrijden in de nationale competitie, op een 11de plaats van de 77 deelnemers, Quinten staat momenteel 23ste van de 60 deelnemers.

Yenten staat, na drie wedstrijden in de Flanders Cup Competitie virtueel op het podium, want hij staat momenteel derde van 53 deelnemers.
Quinten staat in deze competitie momenteel op een 25ste plek van de 52 deelnemers, maar hij heeft hier reeds 1 wedstrijd minder gereden dan de rest.

Yenten werd knap tiende tijdens het Belgisch Kampioenschap op het Sven Nijs Circuit in Keerbergen. De BMX-brothers hebben ook al een buitenlandse wedstrijd achter de rug. In Roncq (Frankrijk) behaalde Yenten een mooie tweede plaats!

Ondertussen revalideert Quinten na een zware val tijdens een stage in Nederland. Hij liep geen breuken op, maar hij herstelt van een gescheurde gewrichtsbanden. Hopelijk verloopt de genezing en revalidatie vlot en kan hij rond deze tijd opnieuw aan wedstrijden deelnemen.

Yenten zat ondertussen niet stil, want eind juli nam hij deel aan de BMX Summergames in Lille (Frankrijk), een 2-daagse Europese wedstrijd waarop heel wat rijders uit gans Europa aanwezig waren. Het eerste weekend van augustus nam hij deel aan de Europese topwedstrijd op het circuit van Zolder.

Het eerste weekend van september worden de jongens opnieuw verwacht op het Circuit van Zolder voor het Vlaams Kampioenschap, waar ze op een medaille mikken.

Zowel Quinten als Yenten zijn geselecteerd voor het Talenten Team BMX van Oost-Vlaanderen, wat voor hen de deur opent naar nog meer en betere trainingen! Ze trainen op dinsdag en donderdag van 17.00 u. tot 18.00 u. op het circuit aan het Wielercentrum Eddy Merckx aan de Blaarmeersen in Gent onder leiding van Peter Deweirdt en Nico Clarysse van KVC 't Meetjesland uit Knesselare!

Zondag 9 september wordt voor hen de hoogdag, want dan wordt op hun thuisparcours aan de Gentse Blaarmeersen de zesde Top Competitiewedstrijd verreden, dat tevens geldt als Oost-Vlaams kampioenschap. Hopelijk kunnen de Brothers dan hun titel verlengen.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-08-15

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -