2706 inwoners
3 bezoekers online
   
 
december 2018


11

Oosteeklo Vandaag: Es 't eetn aw greed?

2018 04 - Gevulde pastaschelpen met spinazie

2018 04 - Gevulde pastaschelpen met spinazie

Gevulde pastaschelpen met spinazie

 

 

Benodigdheden:

-         28 grote pastaschelpen(conchiglie)

-         beetje boter

-         400 g spinazie

-         1 potje ricotta

-         60 g parmezaan

-         scheutje olijfolie of boter

-         peper en zout

 

Bereiding:

Kook de pasta gaar in voldoende kokend gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Controleer regelmatig dat ze niet aan de pot kleven. Koel de pasta in koud water en laat ze uitlekken.

Verwarm de oven tot 215°.  Vet de schoteltjes in met boter.

Kuis en spoel de spinazie, stoof ze aan in de olijfolie. Laat ze afkoelen. Meng de spinazie met de ricotta en kruid met peper en zout. Vul de pastaschelpen op met deze mengeling. Schik ze in ingevette schoteltjes of in een grote ovenschotel. Verdeel de parmezaan over de schelpen en bak ze 15min. in de oven.

Dit kan als hoofd- en voorgerecht gebruikt worden.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2018-05-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -