2706 inwoners
7 bezoekers online
   
 
december 2018
2018
10
3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

All stars KWB en VK Matroosje zorgden voor spektakel
BMX Brothers in goede doen
Pittige Terters trotseerden kletsnatte dag
Voetbalploeg VK 't Zawezijn trapt af
Voetbal voor iedereen
Dino Bernaerdt wint wielerwedstrijd rond Ierland.
Jurgen Haegeman heeft een topjaar.
Wat is er van de sport augustus 2010
Jong BMX-talent.
Oosteeklonaar rijdt tweede keer Tour uit.
Sport kort.
De zwemmende broertjes Van Hamme
Jimmy en Johny Vlaams kampioen higland games.
Met Malik Everaert de lucht in.
Marc Roegiers
Van brommers, brekers, waterdragers, jojo’s, tovenaars en piet snot.
Sport kort.
Het regent kampioenen.
In de rand.
"Bij ons fluiten alleen de venten."
Wat is er van de sport: februari 2008
DE SJAL: Een goede stopper moet kunnen deinzen …
Daar komen de schutters…
In de rand
Tussen rots, sneeuw en ijs in de Hochstubaier-Alpen.
Guido Bouchier met de fiets naar Compostella.
DE SJAL.
Sport kort: april 2007
Wat is er van de sport? - DE SJAL.
Wat is er van de sport?
Sport kort: Danny Cloutte
Sport kort: Melissa Roegist
Sport kort : Dartswedstrijd

All stars KWB en VK Matroosje zorgden voor spektakel

Op zaterdag 18 augustus werden ter gelegenheid van de kermis het voetbalveld en de kleedkamers op het nieuwe Jeugd- en sportdomein officieel in gebruik genomen.

Luc Heyndrickx (KWB) en Filip Van Hamme (VK Matroosje) verzamelden een hele reeks Oosteeklose voetballers van weleer. VK Matroosje bestaat ondertussen al 39 jaar. De ploeg van KWB zette een paar jaar geleden haar activiteiten stop.

              Foto: Kurt Sesselle

VK Matroosje hield met deze wedstrijd al een mooie repetitie voor de viering van haar veertig jarig bestaat. Er waren veel oud-spelers, begeleiders, oud-bestuursleden en sympathisanten van weleer ingegaan op de oproep van drijvende kracht Filip Van Hamme om naar de galamatch te komen. Het werd voor velen een prettig weerzien.

Eddy Pauwels (in doel), Filip Van Hamme, Mario Van Hoorebeke, Ronny Criel, Andy Neyt, Jean-Pierre Franki, Yves Maenhaut, Denis Goethals, Stefan De Muynck, Mario Van Vooren en Mark Verstraete trokken nog eens het shirt van VK Matroosjes aan; hoewel dat bij sommigen niet zo makkelijk meer lukte.

              Foto: Kurt Sesselle

Geert Everaert, Danny De Roo, Johan De Wulf, Marnix Scheir, Ronny Slock, Philip Van Vooren, Franky Boelens, Dirk Van Daele, Roger Dessein, Frank De Bolster, Luc Heyndrickx, Nico Boelens, Gert Van Wassenhove, Thierry De Baets en Klaus De Muynck  verdedigden met trots de kleuren van KWB.

De aftrap werd gegeven door wielerkampioen en voetballiefhebber Roger De Vlaeminck. Hoewel de wedstrijden tussen KWB en VK Matroosje in het verleden meestal erg geladen waren, kwam het nu tot een verbroedering tussen de all stars, mede dankzij de deskundige leiding van scheidsrechter Danny Rabaeys.

Door de tropische temperaturen werd er voor spelers en scheidsrechter om de vijftien minuten een drankpauze ingelast. We kregen een gelijkopgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen. VK Matroosje kwam op voorsprong, maar KWB kon milderen. Op het einde van de tweede helft kwam KWB op voorsprong, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 3-3. In de penalty's moest VK Matroosje nipt de duimen leggen voor KWB.

Zij moesten voorbij Laurens Van de Velde geraken. Hij verdedigt dit seizoen het doel van Sint-Joris Sleidinge in tweede provinciale van de Koninklijke Belgische Voetbalcompetitie.

Een delegatie van VK 't Zawezijn met Robin De Sutter, Sandro Goossen, Jasper Wauters en Steffen De Wulf kwamen, samen met de sterren van morgen, tijdens de penaltycup hun mooie uitrusting en hun trapkunst showen.

We zagen tussen de ruim 200 toeschouwers heel wat oud-voetballers van Oosteeklo. Onder hen ook Etienne Van Vlaenderen die wist ons te vertellen dat VK Matroosje op 16 juni 1973 het veld in de Abdijstraat officieel in gebruik nam. Hij dacht terug aan de mooie tijden onder de goede zorgen van André Van Steenberghe en Angèle Seynhaeve. Hubert De Ridder oud-speler van E.V. Oosteeklo en later ook nog van VK Matroosje is heel blij dat er opnieuw voetbal te zien is in ons dorp. Dat vindt ook Marcel Van Hamme, een van de drijvende krachten van E.V. Oosteeklo, de Oosteeklose ploeg die uitkwam in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Hij vindt het zeer goed dat Oosteeklo opnieuw over een voetbalveld beschikt. De Oosteeklose talenten van de pasopgerichte VK 't Zawezijn kunnen hun talenten laten zien in eigen dorp. Klaus De Muynck, die helemaal uit het Vlaams-Brabantse Landen was gekomen, vond het heel tof om nog eens samen met de vrienden replica jewellery, wholesale jewelry van toen een wedstrijdje te voetballen.

Er waren gelukkig geen al te zware blessures bij de spelers, maar we zagen na de match en de dagen nadien toch een aantal mannen trekkebenend rondstappen.

De KWB-ploeg trok nadien, zoals ze dat zoveel jaren deden, naar hun clublokaal Taverne Den Eikel, waar Pia nog een keer voor de boterhammen had gezorgd. De vriendengroep maakte er een gezellige reünie van en het verloren vocht werd snel opnieuw op peil gebracht. Er werden al plannen gesmeed om volgend jaar opnieuw een kermiswedstrijd te organiseren.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2012-09-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -