2710 inwoners
3 bezoekers online
   
 
november 2018

Op verkenning in Oosteeklo

Oosteeklo is gelegen in Het Meetjesland. Deze streek ligt in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen (België), tussen R4 (ring rond Gent), E34 (Expresweg Antwerpen-Knokke) en N9 (rijksweg Gent-Eeklo).

Oosteeklo is een deelgemeente van Assenede. Assenede bestaat uit 4 deelgemeenten: Oosteeklo, Bassevelde, Boekhoute
en Assenede.

Assenede, Bassevelde en Boekhoute liggen ten noorden van de E34. Oosteeklo ligt ten zuiden van de E34 Expresweg Antwerpen-Knokke.

Dit landelijk dorp met veel akkers, weiden en bossen telt 2800 inwoners. Oosteeklo is in 1246 ontstaan rond een Cisterciënzerabdij.

We wensen u veel lees -en kijkplezier.
webteam Oosteeklo

750 jaar Oosteeklo 

Dit bronzen beeldhouwwerk, gemaakt door Kathleen Verhegge, staat sinds 31 maart 2002 in het voortuintje van de parochiezaal op de hoek met de parking. Met enige fierheid mogen we stellen dat dit beeld een perfecte weergave is van ons dorp. Op de sokkel dansen twee olijke varkentjes. Het ene varken draagt een masker, verwijzend naar de carnaval -en feesttraditie van Oosteeklo. Een cisterciënzerinnenzuster kijkt de varkens aan. Op de sokkel prijkt het wapenschild van ons dorp. Op de rug van de zuster staat '750 jaar Oosteeklo' gegraveerd.

|1|

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -